SVJETSKA MODA

Kožna jakna ostaje kao vodeći trend i naredne sezone

Rodarte&Marc by Marc Jacobs J/Z 2012./2013.

Velebna prezentacija njegove primarne linije ostavila je mnoge bez daha - Marc Jacobs već je dobrih petnaestak godina kralj New Yorka i na toj ga poziciji nitko ne može svrgnuti. No njegova se sekundarna linija pristupačnije odjeće i obuće već duže vrijeme bori s konkurencijom koje ne nedostaje. Ovosezonski povratak glavnoj liniji njegova stvaranja - grunge eri - posve je očekivan jer Jacobs naprosto mora zaigrati na dobru staru kartu zbog koje je početkom devedesetih stekao prve obožavatelje.

Marc by Marc Jacobs   Marc by Marc Jacobs

Buntovna Marc by Marc Jacobs kolekcija prepuna je jednostavnih odjevnih komada koji su, pod laganim utjecajem lukavog dizajnera, promijenjeni u poželjne komade koji će iskakati iz mase. Valjalo bi obratiti pozornost na prekrasne plisirane suknje koje padaju točno ispod koljena, ali i na košulje vintage izgleda kojima je udahnuo novi život.

Kreativna inteligencija sestara Mulleavy, koje iz godine u godinu uspijevaju spojiti želje buyera i kompleksni dizajnerski potpis, naprosto je nevjerojatna. Od posve trivijalne teme - istraživanja krajolika Australije - uspjele su složiti kolekciju kojoj nemate što zamjeriti. Njihova vizija nikada nije bila jednostavna, već je nastojala proniknuti u srž života inspiracije u kojoj su pronašle temeljnu ideju. Australija, kao ogroman kontinent koji vrvi od specifičnih pojava, ušla je u dizajnerski potpis branda Rodarte preko odabira boja, ali i tkanina koje najbolje reflektiraju kako se živi na njenoj obali, a kako u opasnoj unutražnjosti.

Rodarte   Rodarte

Njihove haljine sramežljivo su odisale tridesetim godinama prošlog stoljeća, dolaze ispunjene jakim printom, ali i raznim detaljima koji će oduzeti dah svakoj modno educiranoj ženi. Famozna jakna „sherpa bomber jacket", koju je Christopher Bailey revitalizirao na pisti, njihov je adut za jesen koji će zasigurno nestati s polica. Bez obzira što smo prošle jeseni već nabavili svoj komad.

M.B.

Photo: wwd

Objavljeno: 15.02.2012. u 15:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p