SVJETSKA MODA

Kraj jedne ere: Sarah Burton više nije kreativna direktorica za Alexander McQueen

Nakon više od 20 godina suradnje

Grupacija Kering i kreativna dizajnerica brenda Alexander McQueen, Sarah Burton jučer su najavili kraj suradnje. Svoju karijeru u McQueenu zaključit će s revijom na Tjednu mode u Parizu krajem rujna. Još nije poznato tko bi trebao naslijediti Burton u toj ulozi.

Sarah Burton je za brend radila još kao pripravnica, a ulogu kreativne dizajnerice preuzela je 2010., nakon tragične smrti genijalnog dizajnera s kojim je više od desetljeća blisko surađivala dok je bila zadužena za dizajne ženske linije. Burton je nakon tragedije koja je pogodila modni svijet gubitkom Lee Alexandera McQueena, uspjela održati snagu brenda i pozicionirati ga kao jednog od najprestižnijih. Samo godinu nakon što je preuzela funkciju dizajnirala je vjenčanicu princeze od Walesa, Kate Middleton.

U priopćenju o prekidu suradnje Gianfilippo Testa, izvršni direktor za Alexander McQueen, rekao je: "Željeli bismo izraziti našu neizmjernu zahvalnost Sarah za pisanje tako važnog poglavlja u povijesti kuće Alexander McQueen. Njezin doprinos u proteklih 26 godina ostavit će neizbrisiv trag." Dok je dizajnerica dodala: "Tako sam ponosna na sve što sam učinila i na moj nevjerojatni tim u Alexander McQueenu. Iznad svega želim zahvaliti Lee Alexanderu McQueenu. Toliko me je naučio i vječno sam mu zahvalna. Radujem se budućnosti i svom sljedećem poglavlju i uvijek ću nositi ovo dragocjeno vrijeme sa sobom."

U posljednje vrijeme svjedoci smo velikih odlazaka kreativnih direktora iz kultnih modnih kuća. Jeremy Scott koji je napustio Moschino, Gabriela Heart koja se rastala s Chloe i Alessandro Michele koji je također nakon dva desetljeća napustio Gucci.

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.09.2023. u 09:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p