SVJETSKA MODA

Kreacije omiljenog srpskog dizajnera koje ćete poželjeti odmah!

Mihano Momosa tim predstavio je novu kolekciju za jesen-zimu 2020!

Postoji dar, koji nikada ne možemo pokloniti, niti dati drugome, dar koji možemo pokloniti samo sebi, a to je sloboda. Nameće se pitanje, šta um može kada je oslobođen od svih ograničenja?

Kolekcija koja je pred vama upravo je izraz oslobađanja; rasterećena od očekivanja, prošlosti i budućnosti, inspirirana pobjedničkim duhom snažnih žena koje su vođene strašću i žeđu za avanturom, a Mihano Momosa se upušta u vlastitu avanturu. “Nema granica, samo horizonti - samo sloboda.”, - poruka je Amelie Earhart i ujedno početna točka ovog umjetničkog eksperimenta. Sloboda pokreta prvi je uočljiv aspekt ove kolekcije, a svaki komad skrojen je tako da omogući maksimalnu udobnost koja je postignuta besprijekornim krojevima. Pritom dramatično veliki rukavi i mašne, spretno krojeni tako da daju jasnu siluetu, ne utječu na samu udobnosti ovih upečatljivih komada. Oversized blejzeri i jednostavne haljine ukrašene su ručno rađenim cvetovima, simbolima nezaustavljivog rasta. Izbor boja je spontan; predstavlja slobodan izraz živahnosti duha, a jednaka filozofija primjenjena i u izboru materijala stoga je živahnost vidljiva na brokatu, tilu, perju i žoržetu.

Sam dizajn seta predstavlja svakodnevnicu i zadatke koji su nam dati, koje nismo nužno i tražili, ali definiraju našu ulogu u društvu, i nosi jedinstvenu poruku; moguće je napustiti uloge koje su nam date i osloboditi se tereta koji nosimo kako bismo u potpunosti prihvatili sami sebe. Imajući to na umu, odlučili smo da fotografije ne obrađujemo i ne retuširamo. Zato što živjeti slobodno, znači birati slobodu - svakog dana. Cijelu kolekciju potražite na službenoj stranici brenda

Creative director Mihailo Anušić
Art director: Adem Grljević
Photography: Mihailo Anušić & Adem Grljević
Model: Ines Ćulibrk
Make up: Zlata Blagojević
Hair: Aleksandar Gligiorievski
Objavljeno: 18.01.2020. u 18:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p