SVJETSKA MODA

Kultni film 'Girl, Interrupted' kao inspiracija za novu Marc Jacobs kolekciju!

Marc Jacobs obilježio dvadesetu godišnjicu filmskog klasika!

Davne 1999. godine Winona Ryder i Angelina Jolie osvojile su javnost svojim fantastičnim ulogama u u američkoj psihološkoj drami koja je, i dva desetljaća kasnije, tematski vrlo aktualna i popularna. Potresna drama napisana prema istinitoj priči donijela je Angelini Jolie Oskara, a sjajnoj Winoni Ryder nominaciju za akademsku nagradu, a da je film nepresušan izvor inspiracije i danas, potvrđuje Marc Jacobs novom, limitiranom kolekcijom od samo tri komada!

Nova capsule kolekcija, koja crpi inspiraciju iz lika Susanne Kaysen, a koju je utjelovila Ryder, sastoji se od tri sportska komada odjeće s grafikom i ikonografijom filma. Dizajnerica nove kolekcije je australska dizajnerica Ava Nirui kojoj ovo nije prva kolaboracija s luksuznom modnom kućom. Radi se o ležernom, bijelom T-shirtu, trenirki i oversized cozy hoodiju s natpisima i grafikom iz samog filma. Za fotografiranje nove kolekcije zaslužna je modna fotografkinja Tina Tyrell, a predstavlja ih jedan od najtraženijih modela današnjice, ujedno i BFA-ov model godine - Adut Akech. Cijene pojedinih komada kreću se od 70 do 170 dolara, a sav profit od prodaje namijenjen je za dobrotvorne svrhe, točnije za The Trevor Project koji se bavi prevencijom suicida među mladeži, a posebice u LGTBQ zajedinici.

Ovaj projekt mi je posebno drag; film Girl, Interrupted je vrlo rano promijenio način na koji sam percipirala mentalno zdravlje što je, meni osobno, bilo izuzetno korisno jer sam odrastala u obitelji čiji je član cijeli život vodio borbu s kliničkom depresijom. Film mi je zaista pomogao da shvatim i prihvatim sve osobe koje se bore s bilo kojim oblikom mentalne bolesti i zato sam iskreno sretna što sam imala priliku biti dio ovako velikog projekta s velikim ciljem'' – poručila je Ava. Kolekcija je već sada dostupna u svim Marc Jacobs prodavaonicama i na službenoj stranici!

Foto: Marc Jacobs
Objavljeno: 09.12.2019. u 11:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p