SVJETSKA MODA

„Kupujem impulzivno, pa često i požalim!“

Intervju s Anom Stunić

Ana Stunić, voditeljica Red Carpeta i glumica oduvijek je plijenila pažnju svojim kombinacijama. Avangarda i dječja neozbiljnost u odijevanju nisu joj strane, tako da ozbiljnije kombinacije prepušta kolegicama iz informativne redakcije. Uvijek nasmijana i dobre volje Ana nam je otkrila što misli o krznu, dizajnerskim komadima i tko među Hrvaticama ima najviše stila.

Koliko pratiš modne trendove? Kako bi opisala svoj stil?

Pratim ih, ali ih ne slijedim. Volim pogledati i strane i domaće kolekcije, pa ponekad pokupim neku ideju za svoj stil. Moj stil stvarno varira od dana do dana, onako kako se osjećam tako se i odjenem. Tako da ponekad izgledam kao štreberica od 10 godina, nekad kao curica, a nekad se dogodi da izgledam i ozbiljno.

Koliko se tvoj izgled u ulozi voditeljice razlikuje od onog što nosiš privatno?

Nekad se jako razlikuje, a nekad se dogodi da odjenem nešto što bih i privatno jako voljela nositi. Ali većinom je prva varijanta, da je to potpuno drugačije od mene. Nemam ništa protiv eksperimenta, doživljavam modu kao igru.

Kakav je tvoj stav prema krznu? Bi li ga ikad nosila?

Ja osobno nikad ne bih nosila krzno. Posjedujem samo umjetno krzno pa tako imam bundu, šubaru, rukavice i sve je od eko krzna. Možda nije lijepo i mekano kao prava bunda, ali je humanije, bar za mene. Kad pomislim da su životinje zaista patile, da bi netko nosio jaknu, dođe mi muka.

Misliš li da su Hrvatice dovoljno otvorene prema trendovima ili da više vole uniformiranost? Postoji li netko na domaćoj sceni čiji ti se stil iznimno sviđa?

Mislim da Hrvatice, generalno, dosta vole uniformiranost, pa tako ako jedna ima visoke čizme, ako se prošećete po Trgu većina će ih imati. A ako slučajno netko odskače od toga, onda je čudan. Volim kako se Ida Prester igra bojama i uzorcima, Ljupka Gojić je strahovito ljupka u svom stilu, Josipa Lisac je jedna i jedina:

Tko je tvoj modni uzor?

Trenutno se ne mogu nikoga sjetiti, što ne znači da ne postoji.

Patiš li na dizajnerske komade? Postoji li neki domaći dizajner koji te osvojio?

Voljela bih da imam puno novaca, pa da si mogu priuštiti koji komad od Alexander McQueen-a. Od domaćih dizajnera jako volim i cijenim Zigmana, Ivonu Martinko i I- gle.

Koliko često šopingiraš? Jesi li impulzivna kad je o krpicama riječ ili kupuješ planski?

Pa ne šopingiram jako puno. Volim kupovati u Šlicu koji ima super second hand komada, a ovo ostalo je sve konfekcija koju kombiniram. Kupujem stihijski i impulzivno, a nažalost, često puta zažalim.

Kako teška televizijska šminka djeluje na tvoj ten? Koliko se privatno šminkaš?

Televizijska šminka mi dosta djeluje na ten, prilično mi onečišćuje kožu, tako da se privatno jako malo šminkam.

Postoji li neki kozmetički proizvod bez kojeg nikako ne bi mogla?

Mislim da bez maskare ne bih nikako mogla, jer imam jako svijetle trepavice i bez kremica za lice bih bila neutješna.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 19.10.2009. u 21:40

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p