SVJETSKA MODA

Lagerfeldova pobjeda u srazu titana?

Chanel Cruise 2015 oduševio u Seoulu
Chanel Cruise Seoul 2015 
Dašak drame prosuo se jučer novinskim stupcima. Naslovi su senzacionalistički vrištali potencirajući sukob modnih alfa i omega. Sraz titana. Je li na pomolu rat kakav modni svijet ne pamti?
 
Nekoliko stotina predstavnika sedme sile, iz svih kutaka planete, doputovalo je kojekakvim zračnim putevima do Seoula gdje je ranim jutrom Karl Lagerfeld publici servirao svoju Chanel Cruise kolekciju. Istog dana, kasno navečer, Anna Wintour čekala je uzvanike na prestižnom tematskom balu Met Gala, crvenom tepihu koji u showbizz svijetu slovi kao poligon za pokazivanje u najboljem mogućem svjetlu. Dva mega eventa bookirana isti dan? Drama par excellence. Je li moguće (privatnim avionom) proputovati svijet s jednog kraja na drugi u samo nekoliko sati ili su Karl i Anna zbilja natjerali čitavu plejadu zvijezda s A liste da- biraju?
 
Chanel Cruise 2015
 
I dok je Met Gala kao temu odabrao Kinu, Karl Lagerfeld je inspiraciju za svoj Chanel Cruise pronašao u korejskim tekovinama, tradicionalnim utjecajima ali i onim modernim koji su zaposjeli ulice Seoula. U futurističkom, svemirskom zdanju Dangdaemun Design Plaze, K-Pop je, pod silnim naletom slatkastog, eksplodirao u vibrantnoj paleti boja i voluminoznim formama, origamijima, pokojem PVC izletu i primjetnim modnim dodacima. No, genijalni Karl, po običaju, nije zaboravio na ostavštinu Madamoiselle Coco. Tweed i ikonični chanelovski sako dobili su svojih pet minuta slave i na dalekom Istoku, u korejskom gradu za koji se ni sama Coco vjerojatno nije nadala da će Chanel jednom zaposjesti.
 
Chanel Cruise 2015 
Na pisti koja je sa šarenim točkama na bijeloj polozi podsjećala na igru Twister, kultne Chanelove forme pod kreativnom Lagerfeldovom palicom zasjale su u K-Pop verziji, u paleti intenzivnih boja koloristički jakog patchworka, za koji Karl tvrdi kako je kao tehnika svojstven azijskom podneblju. U Karlovoj megalomanskoj maniri, pred plejadom high-profile zvijezda i predstavnicima medija, Chanel je prikazao čak 84 total looka i svakim pojedinačno dokazao da se isplatilo proputovati pola svijeta. Čak i ako se radi toga propusti Met Gala.
 
Chanel Cruise 2015
Tina Lončar
Foto: Instagram, Chanel.com

Više pogledajte u galeriji
Objavljeno: 05.05.2015. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p