SVJETSKA MODA

LFW: Victoria Beckham sjajnom kolekcijom opravdala je sva očekivanja

Očekivano oduševljenje predstavljenom kolekcijom!

Odavno smo zaboravili na period u kojem je Victoria Beckham bila marginalizirana pjevačica za koju se nije prognozirala velika dizajnerska karijera. Ipak, Beckham je dokazala drugačije te iz sezone u sezonu opravdava zašto je danas u modnom svijetu cijenjena i poštovana od strane publike, ali i struke. Nakon njujorškog tjedna mode, započeo je onaj londonski, a kolekcije kojima se ponajviše veselimo pripada i ona Victorie Beckham koja je i ovog puta oduševila još jednom odlično postavljenom modnom pričom.

Moda Victorie Beckham je ona koja poznaje žene, njihovu esenciju i objedinjuje sve što odijevanjem žele poručiti. Beckham ne bježi od ženske fragilnosti, istovremeno predstavljajući prizmu samouvjerene žene koja vrlo dobro 'pliva' u svijetu muške dominacije. Kolekcija prožeta ženstvenom notom 70-ih godina dizajnerici je već poslužila kao inspiracija, pa zašto odstupati od provjerene formule. Ovog puta vidjeli smo ženstvenu kolekciju u kojoj je objedinjen elegantan tailoring, senzualne haljine te nenametljive nijanse s tek pokojim izletom u onu nešto jarkiju. Korištenjem nenametljivih zemljanih tonova postignuta je vješta sinergija stilova i poruka koje se šalju, stoga možemo zaključiti kako Beckham savršeno umije pogoditi sredinu koja je potrebna kako bi se u njezinoj kolekciji pronašla baš svaka žena

Dovoljno ozbiljna, ali istovremeno i zaigrana, kolekcija osim odijela donosi i prekrasne haljine koje prate liniju tijela, ali također vole i fluidnost materijala koji neobavezno lepršaju i naglašavaju ljepotu oversized estetike. Kao i uvijek, posebni i decentni detalji u vidu mašni rezultirali su varijacijama na temu koje se sjajno uklapaju u različite modne note pritom ne ostavljajući puno prostora za kreiranje prosječnog casual izgleda. Čiste linije, minimalno poigravanje s elementima dekonstrukcije i bezvremenska elegancija ključni su elementi za postizanje suvremene žene koju Beckham zagovara i kojoj se iznova u svakoj kolekciji vraća. U prepoznatljivom dizajnerskom potpisu, Beckham u središte zbivanja stavlja haljine, volumen i zanimljive materijale, kao i uzorke koji čine zanimljivu kombinaciju te na pravi način zaokružuju cjelinu. Uzmemo li u obzir činjenicu kao Beckham doista nosi svoju modu, možemo se složiti i zaključiti kako u potpunosti zna što radi, a držanjem do nepogrješive jednostavnosti koja sadrži fragmente snage, samouvjerenosti i odvažnosti, baš uvijek uspije predstaviti kolekciju s kojom se je neizmjerno lako poistovjetiti.

 

Foto: Getty Images
Objavljeno: 16.09.2019. u 15:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p