SVJETSKA MODA

Lista najkreativnijih poslovnjaka

Tko se iz svijeta mode nalazi na listi?

Fast Company magazin izdao je listu najkreativnijih poslovnih ljudi u svijetu. A tko je iz modnog svijeta završio na popisu? Stella McCartney, Marc Jacobs, Jil Sander, Hussein Chalayan i The Sartorialist uspjeli su su u ovoj godini svojom kreativnošću napraviti jako profitabilne poslove i tako se našli među 100 najkreativnijih osoba svijeta. Prvo mjesto pripalo je naravno Jonathan Iveu  iz Apple-a.

Zanimljivo je vidjeti kako je petero kreativaca iz modnog svijeta dospjelo na ovu listu. Tako se Stella McCartney našla na 13. mjestu, a Jil Sander je zahvaljujući poslu s modnom markom Uniqlo zasluženo zauzela 24. mjesto.

Marc Jacobs sve što dotakne pretvori u zlato, a njegova jeftinija marka Marc by Marc Jacobs koja nudi japanke po 11 dolara uvrstila ga je na 42. mjesto ove liste.
Hussein Chalayan svoju strast prema modi i tehnološkim inovacijama pametno je iskoristio, pa mu je tako suradnja s Pumom donijela 62. mjesto na ovoj listi.

I konačno, 98. mjesto pripalo je The Sartorialist-u (Scott Schumanu), zahvaljujući web stranici na kojoj stavlja stylish fotografije koje fotka na ulici. Sad je i kolumnist u GQ časopisu, radi u Vogue-u i fotograf je za brendove poput DKNY... Sve u svemu to je jedan veliki uspjeh.

Klikom na link možete vidjeti cijelu listu!

http://www.fastcompany.com/100/mcp.html

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 03.06.2009. u 13:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p