SVJETSKA MODA

LONDON FASHION WEEK: Christopher Kane Fall 2010.

Odgoj djevojaka u Škotskoj

Delikventne tinejdžerice odjevene u riskantnu kombinaciju kožnih komad s izvezenim cvijećem - rečenica je koja najbolje opisuje jesensku kolekciju Christophera Kanea. Dizajner koji je u CV upisao plodonosnu suradnju na capsule kolekciji branda Versus te kolaboraciju s Topshopom, sasvim je jasno naznačio da je imperativ njegovog dizajna otvoreno koketiranje s seksualnošću ponekad na granici s dobrim ukusom a u maniri mentorice Donatelle Versace.

U prvom dijelu kolekcije, njegova tinejdžerica je polaznica škotske katoličke škole (u skladu s njegovim škotskim korijenima) koja je skrenula s dobrog  puta. U drugom dijelu Kane je asimilirao atribute maloljetne nimfe Priscille Presley te je religiozne momente obogatio s pomalo trashy touchom, lakirane haljine s lancima i dodatkom raznobojnih dragulja.

Čipka je također jedan od glavnih materijala a dizajner je manje-više uspješno kombinira s kožom (čipkana košulja s kožnim ovratnikom).

Ono što se ne može poreći je da kolekcija ima glavu i rep te da su pojedinačni komadi- poput izvrsne bikerske jakne - i više no efektni, međutim sam styling je pomalo nesretno sparen a tanka linija između trasha i seksipila je prijeđena u više navrata.

 

Objavljeno: 24.02.2010. u 11:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p