SVJETSKA MODA

Looney tunes na pisti Moschina

Jeremy Scott slavi crtiće
Moschino
 
Nitko nije sumnjao da će dizajner Jeremy Scott napraviti pravi show na reviji branda Moschino koja se održala u sklopu Milano Fashion Weeka u četvrtak 26. veljače.

Prošlo je godinu dana od debitantske kolekcije Jeremyja Scotta za Moschino. Već tada je bilo jasno kako će svoje kolekcije vezati uz pop kulturu, šarenilo, upečatljive kombinacije i koketiranje s trashom.
 
Moschino 
Moschino 
Moschino
 
Prva kolekcija bila je posvećena Mickeyju Mouseu, a pozornost su izazvale i one u kojima dizajner slavi McDonald's i kultnu Barbie lutkicu. Za novu kolekciju inspiraciju je našao u jednako tako kultnim Looney Tunesima, ali i u uličnom umjetnosti.
 
Moschino 
Moschino 
Moschino
 
Tako kolekciju možemo podijeliti u one dijelove u kojima su na odjeći aplicirani razni Looney Tunes likovi, i na onu u kojoj točno vidimo uličnu umjetnost, odnosno grafite.
 
Moschino 
Moschino
 
O činjenici da je Jeremy preporodio brand Moschino ne moramo raspravljati. Dobro je proučio nasljeđe, i one elemente, koji karakteriziraju Moschino, dodatno ih pojačao i naglasio, poigravajući se s trash elementima.

Jeremy kod pojedinih komada ide do samog kraja i riskira, a modna publika je to objeručke prihvatila. Njegov ekscentrični stil osvojio je mnoge, a njegove kreacije postale su redovite na street style i red carpet fotkama.
 
Moschino 
Moschino 
Što god mislili o njegovom dizajnu, ne može se zanijekati da je brand Moschino doživio preporod dolaskom Jeremyja Scoota. Puni medijske stupce, odijeva poznate pop zvijezde i prodaje kolekcije – a to je na koncu svakom brandu najvažnije.

Mija Dropuljić
Foto: Instagram, Guliver Images/Getty Image
Objavljeno: 27.02.2015. u 10:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p