SVJETSKA MODA

Louis Vuitton kreće novim stopama

Nova kolekcija prati gadget inovacije
Louis Vuitton 
Jedna od najznačajnijih i najpoznatijih francuskih dizajnerskih kuća, Louis Vuitton, zatvorila je na posljednji dan ovosezonskog Paris Fashion Weeka modnu sezonu. Nova kolekcija predstavljena u srijedu 11. ožujka oduševila je prije svega svojim modnim dodacima. 

Prošlo je godinu dana od debitantske kolekcije novog kreativnog direktora Nicolasa Ghesquièrea. Nakon odlaska kultnog Marca Jacobsa Nicolas je bio u nezavidnoj poziciji, no dizajner, koji je prešao iz modne kuće Balenciaga, preuzeo je novu ulogu s potrebnim samopouzdanjem. A to se moglo osjetiti i na reviji.
 
Louis Vuitton 
Louis Vuitton
 
U novoj kolekciji predstavio je kombinaciju Louis Vuitton nasljeđa s aktualnim trendovima. Pri tome ne mislimo na trendove u modi nego na one tehnološke zbog kojih smo dostupni svugdje i u bilo koje doba dana.

Tako smo u novoj kolekciji mogli vidjeti upečatljive torbe koje sadrže posebne pretince za iPad, punjače i druge gadgete bez kojih ne možemo zamisliti svakodnevni život.
 
Louis Vuitton 
Louis Vuitton 
 Louis Vuitton
 
Nicolas nije predstavio najbolju Louis Vuitton kolekciju do sada niti je ostavio dublji dojam zbog kojeg će se revija pamtiti među boljima na ovosezonskim svjetskim modnim tjednima.
  Louis Vuitton Louis Vuitton
 
No, dizajner je krenuo u novom smjeru. Preokret nije nagli niti šokira Louis Vuitton obožavatelja, ali očigledno je kako će iz kolekcije u kolekciju mijenjati stil kojeg je kreirao njegov prethodnik Marc Jacobs.

Mija Dropuljić
Foto: Instagram, Guliver Images/Getty Image

Objavljeno: 12.03.2015. u 11:43

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p