SVJETSKA MODA

Službeno je: Pharrell Williams preuzima Louis Vuitton!

Kako će se poznati glazbenik snaći u novoj kreativnoj ulozi?

Nakon prerane smrti kreativnog direktora muške linije Louis Vuittona - Virgila Abloha, nitko ga nije zamijenio na ovoj poziciji od 2021. godine. No, jučer je brend na svojim stranicama konačno objavio kome će pripasti ova uloga i tko će morati ispuniti ogromnu prazninu u modnom svijetu koja je ostala nakon Ablohove smrti. Louis Vuitton je s ponosom objavio da će kreativni direktor muške linije od sada biti poznati glazbenik i dizajner Pharrell Williams!

Otkad se pojavio na sceni Pharrell oduševljava svojim glazbenim i modnim izričajem, što može potvrditi jednim Grammy kipićem i laskavom titulom jednog od najbolje odjevenih muškaraca u mnogim modnim časopisima. Pharrell je osnivač i dva vlastita modna brenda te je sudjelovao u mnogim modnim suradnjama, a to znači da mu izlet u dizajnerske vode nije potpuna nepoznanica.

U Instagram objavi službenog profila brenda Pharrell je opisan kao vizionar koji se etablirao kao pop i kulturna ikona kroz posljednjih 20 godina svoje karijere, a istaknuto je da se njegova filozofija stvaranja u potpunosti poklapa s vrijednostima kuće koja teži inovacijama, rušenju granica i pionirskom duhu, što bi značilo da su Louis Vuitton i Pharrell „match made in haven“. Osim toga glavni izvršni direktor brenda – Pietro Beccari dobrodošlicu mu je poželio riječima: „Drago mi je što se Pharrell vratio kući, nakon naše suradnje 2004. i 2008. za Louis Vuitton, oduševljen sam što se vratio kao naš novi kreativni direktor za mušku kolekciju. Njegova kreativna vizija izvan mode nedvojbeno će voditi Louis Vuitton prema novom i vrlo uzbudljivom poglavlju.” Iako se Pharrell čini kao savršen odabir, pratitelji na društvenim mrežama imaju podijeljena mišljenja. Najviše njih na ovoj poziciji željelo je vidjeti neke nove mlade kreativne nade, a ne već ostvarene figure. Hoće li Pharrell ispuniti očekivanja ljubitelja brenda i modne industrije, vidjet ćemo u lipnju 2024. godine kada nas očekuje njegova prva Louis Vuitton kolekcija na pariškom Tjednu mode.

Objavljeno: 15.02.2023. u 09:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p