SVJETSKA MODA

Louis Vuittonov hommage kultnim znanstveno fantastičnim djelima oduševio je javnost!

Retro posteri kao inspiracija za jesenski lookbook

Direktor jedne od najvećih luksuznih modnih kuća, Nicole Ghesquière, zaslužan je za najnoviji, jesenski lookbook za čiji dizajn je poslužila Ghesquierova fascinacija znanstveno fantastičnim romanima; gotov proizvod knjiga je od 24 stranice koje neodoljivo podsjećaju na korice romana i plakate kultnih filmova iz prošlosti.

Ovaj projekt uključuje brojna poznata imena, glumačke talente današnjice koji krase spomenute naslovnice, uključujući Emmu Roberts, Billie Lourd, Rinko Kikuchi, Cody Fern, Jennifer Connelly, Angelicu Ross, Sophie Turner, Jaden Smitha, Gugu Mbatha-Raw i mnoge druge, a koje je Ghesquiere zamislio kao protagoniste horor filmova i znanstveno fantastičnih romana.

Prema službenim izjavama kuće „Moda je roman, a kolekcija za jesen 2020. kreće u narativno putovanje u kojem odijevni komadi pripovijedaju vlastite priče. U takvoj knjizi, svaki odjevni predmet piše svoje poglavlje sastavljeno od različitih monologa.'' Dizajn najnovije kampanje francuskog brenda osmislila su četiri mlada međunarodna umjetnika, a poanta dizajna je da evocira viziju klasične znanstvene fantastike i horor plakata iz 1960-ih i 80-ih. Iako plakati neće biti dostupni, odjeća koju možete vidjeti na retro fotografijama uskoro će biti u prodaji!

Objavljeno: 24.01.2020. u 11:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p