SVJETSKA MODA

Luksuz koji se pripremao godinu dana

Chanel Resort 2013.

Što dobijete kada pomiješate M.I.A.-u i dame s francuskog dvora u vrijeme vladavine Luja XIV.? Po svemu sudeći dobijete Chanel resort kolekciju za 2013. godinu.

Kao i uvijek, Lagerfeld nije štedio na prezentaciji te je kao kulisa poslužila jedna od najraskošnijih palača na svijetu, čarobni Versailles, koju su za ovu prigodu ispunili zvukovi hip-hopa.

Iako se radi o kući kojoj je klasika imperativ, Lagerfeld si je ove sezone dozvolio da debelo prekorači granicu zaigranosti te je rezultat kolekcija u kojoj doista ima svega i svačega.

Od klasičnog Chanel sakoića od tvida koji je kombiniran sa rap hlačama koje padaju na bokove, jeans prsluka bogato izvezenim zlatnim listićima u kombinaciji s capri trapericama i creepersicama, pa sve do nekoliko elegantnih "punk princeza" haljina sa kojima je zatvorio reviju, Lagerfeld je ispunio zadatak koji si je zadao na početku priče a to je -po njegovim riječima- "promijeniti uvriježeno mišljenje da je Francuska tmurna zemlja sa tmurnim proizvodima".

Iako je sasvim jasno kako Lagerfeldu ne nedostaje žara -a ni novca- da isproducira sve što želi, ovu ćemo priču završiti prigodnim komentarom Ines De La Fressange: "Ovo je jednostavno previše ideja na jednom mjestu".

 

A.P.

Objavljeno: 15.05.2012. u 13:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p