SVJETSKA MODA

Luksuzna jesen modne kuće John Galliano

Što nam za iduću hladnu sezonu predlaže Bill Gaytten?

Za razliku od prethodnih nekoliko sezona, sada je sigurno lakše biti Bill Gaytten. Nasljednik kontroverznog dizajnera na svojim je leđima ipak morao iznijeti dio tereta koji se sručio na brand nakon antisemitskog Gallianova ispada. A to zasigurno nije bilo lak zadatak, koliko god se Bill i John ustvari suštinski razlikovali. Strasti su se stišale i od Gayttenove revije nitko ne očekuje pompozne izlaske showmana u gusarskim opravama. Ne očekuju niti show jer je nasljednik staložen, odrastao i koncentriran prije svega na ono najvažnije - modu.

‘Luksuzno i ženstveno' bile su dvije misli vodilje za Gayttanovu parišku kolekciju, a inspiraciju za nadolazeću hladnu sezonu potražio je u industrijskom dizajnu proslavljenog Marca Newsona. Okosnica revije bile su svakako lepršave haljine u pješčanim nijansama koje su djelovale impresionistički poprskano, dok su komadi od neoprena dodavali dozu čvrstoće i strogosti. Dizajner je na sofisticirani način ubacio i nezaobilazno obojeno krzno, baršun te klasične komade poput hlača visokog struka koje je kombinirao u neodoljivim À La Parisienne kombinacijama.

Infuziju chica dali su i fantastični pahuljasti šeširi ili pak ekstravagantne inačice od perja te duge pletene rukavice. Pomalo surovo, a istovremeno toplo, Bill Gayttan je Parizu zasigurno pokazao da zna pronaći balans te da je zavrijedio pažnju modne publike. S teretom Gallianova nasljeđa ili bez njega.

 

Tina Lončar

photos: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 03.03.2014. u 17:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p