SVJETSKA MODA

M-ishka ima novi model, a mi već ludujemo za njim!

Ekskluzivno vam donosimo intervju s dizajnericom koja nam je otkrila sve detalje…

Jedva sam dočekala trenutak da vam predstavim novitet koji nam stiže iz beogradske M-ishka radionice, jer osobno obožavam svaki proizvod ovog meni fantastičnog brenda. Početkom travnja sam dobila info od dizajnerice Emilije da popularne M-ishka espadrile dobivaju prijateljice za koje je i više nego uvjerena da će me osvojiti kako svojim dizajnom tako i paletom boja. Ispričala mi je da kreće u proizvodnju klompi, koje se polako ali sigurno vraćaju na modni tron, i koje će biti totalni statement svake kombinacije. Nakon nekoliko mjeseci, klompe su konačno ugledale svijetlo dana i izgledaju senzacionalno pa sam odlučila iz prve ruke saznati kako je Emilija došla na ideju da upravo ovaj retro model pretvori u ‘it’ komad sezone i modni dodatak za kojim će sasvim sigurno poludjeti velik broj fashionistica!


Iz M-ishka radionice nam je stigao novitet koji će sasvim sigurno oduševiti trendseterice diljem svijeta. Svaka ti čast na ideji i originalnosti! Kako to da si u ponudu odlučila uvrstiti klompe?

Klompe su trendy, ali u svakom od nas bude neke pohranjene simbole iz prošlosti, bilo da se sjećamo lupkanja klompi naše mame ili omiljene učiteljice. One bude osjećaj ljubavi i pažnje. Ta kombinacija kao i kod espadrila me je privukla da se bacim u istraživanje i poigram formom… Kroz cijeli proces izrade se prožimaju stari načini izrade i nov dizajn i to je ono što od samog početka odlikuje M-ishka brend.Klompe su još jedan retro modni dodatak koji bi ove sezone trebao doživjeti veliki povratak. Misliš li da imaju svoju publiku i da će ih žene zavoljeti?

Klompe su retro šik, naravno da će ih obožavati!

Gdje se proizvode klompe? Jesu li 100% srpski proizvod?

Klompe, kao i svi ostali M-ishka proizvodi su iz Srbije. Zanimljivo je da sam u potrazi za proizvodnjom koja se bavi izradom obuće od drveta, naišla na tvornicu u Hrvatskoj. S obzirom na vezu koju brend Mishka ima od samog početka s hrvatskim tržištem i da je ljubav itekako obostrana, smatram da nas je ta energija upravo i dovela do ove male tvornice. To je mjesto koje čuva stare metode rada, mjesto u kojem se proizvodi izrađuju polako i precizno, mjesto gdje su radnici pravi majstori svog zanata. Gornji dio klompe je rađen u Srbiji, u maloj obiteljskoj proizvodnji u kojoj je svaka klompa stvorena s ljubavlju i totalnom predanošću. Udahnula sam i osjetila miris radionice i kože i znala da je to dom za M-ishka klompe.Odbacila si svoju prepoznatljivu mašnu, pa detalj koji ih krasi dolazi u obliku predimenzioniranog cvijeta… Zašto cvijet i koja je priča iza njega? Znam da je kao i cijela klompa rađen ručno, u jednoj dobro poznatoj radionici…

Priroda je moja velika inspiracija u svojim oblicima, bojama. Moj dom je uvijek pun cvijeća. Ritual koje me najviše opušta je kupovina cvijeća na Kaleniću. Cvijeće je moj najdraži i najintimniji oblik komunikacije s ljudima koje volim. Cvijet je ovdje uveden kao simbol rađanja, buđenja i nosi energiju prirodnog ciklusa koji se kao kod cvijeća događa i u svakom od nas. Cvijet je ručno rađen od kože prema mom dizajnu u poznatoj beogradskoj radionici i prodavnici šešira ‘Ercegovac’ koja ima 90 godina dugu tradiciju.Dolaze u raznim kombinacijama boja, jel da? Koje su to sve kombinacije, planiraš li širiti paletu boja i koja je tvoja najdraža kombinacija?

Klompe su timeless komad i zaista je predivno poigravati se s vječnim komadima i dati im nove forme. Voljela bih da Mishka klompe inspiriraju žene da se igraju, da puste mašti na volju, da istražuju. Dolaze u sedam nježnih i zemljanih tonova s ponekom intenzivnom. Ono što je interesantno je da cvijet dolazi u različitim bojama i da tako dajemo izbor svakoj M-ishka djevojci da sama napravi kombinaciju cvijeta i klompe koju želi. S espadrilama smo kod djevojaka probudili želju za bojama, a sada želimo da se nastave kreativno izražavati. Jedva čekam da vidim na ulicama koje će biti njihove kombinacije. Moja najdraža kombinacija, barem danas kad ti odgovaram na pitanja, je smeđa klompa s nježno plavim cvijetom.


U kakvim kombinacijama ih zamišljaš? Znam da ćeš ih ti sama prvo isfurati pa me zanima u kakvim outfitima ih sve vidiš?

Ono što je zanimljivo je da su klompe, ako na njih gledamo geografski i kroz povijest, dosta prisutne u Nizozemskoj i Skandinaviji koje su inače stilski veoma specifične u svakoj vrsti dizajna. Tako da je moj izbor skandinavski stil s daškom romantike.

Ima li neka poznata trendseterica na kojoj bi ih rado vidjela?

To su svakako Blanca Miro i tvoja malenkost. Do jedne sigurno stižu!

Gdje ih možemo vidjeti uživo i ono najbitnije, isprobati i kupiti?

Za početak na Mishka webshopu, a uskoro nadam se i u koncept dućanima gdje se nalaze i ostali M-ishka proizvodi.Klompe su konačno ugledale svijetlo dana, no ja nekako mislim da ti već u glavi imaš nešto novo. Hoćeš li nam otkriti što možemo sljedeće očekivati iz radionice M-ishke?

Kreativni tok je nešto najljepše i kada se uđe u njega sve je inspiracija i sve je moguće, očekujte iznenađenja.

photos: Senja Vild

Objavljeno: 03.09.2019. u 13:05

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p