SVJETSKA MODA

"Ma kakvi skandali! Mi izgrađujemo viziju..."

Franca Sozzani progovorila o aktualnostima u talijanskom Vogue-u

Jedna od najvažnijih žena modne industrije, kao i dugovječna urednica talijanskog izdanja časopisa Vogue, Franca Sozzani, svako toliko pronađe svoje ime u središtu modnih skandala. Nakon izmišljanja izraza „slave rings", golišavog editorijala s Karlie Kloss, sada je na tapeti modnih dušebrižniga editorijal Steven Meisela naziva „Haute Mess" o kojem smo pisali neki dan. Naravno, Franca je ta koja odlučuje o svemu tako da njen autoritet često osporavan.

Vogue Italia dugo se mučio s prebacivanjem u digitalnu sfere, a Sozzani na tu temu kaže: „Mislim da je talijanski Vogue uvijek bio doživljavan kao eksperimentalan i ponajviše avangardan magazin. Ako bih koristila isti jezik, način i fotografije na web stranici, tada bi to bila katastrofa. Mi imamo jedan svoj svijet kojeg izgrađujemo u magazinu. Nikada vam nećemo reći kako da natjerate muže da nešto napravi ili kako biti bolji u školi. Sve je u viziji, estetskoj interpretaciji realnosti. „

Na sve kritike jednostavno odgovara: „Radim ono što osjećam da je dobro. Na kraju dana, moj je potpis na magazinu..."

Franca Sozzani zaista je pravo nadahnuće jer od 1988.vodi časopis koji još nije uspio dosaditi i izgedati repetitivno poput nekih konkurentskih.

M.B.

Photo: vogue

Objavljeno: 15.03.2012. u 19:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p