SVJETSKA MODA

Malaika Firth je lice na koje trebate obratiti pažnju

Kenijka koja se sigurno penje prema modnom Olimpu

Uz Sashu Luss, Sam Rollinson, Edie Campbell i još poneko lijepo lice koje nužno nije pod paskom konstantnih reflektora, još jedan prekrasan model smatra se maratonkom modnih pista posljednjih sezona. Riječ je o prelijepoj Malaiki Firth i ovime nećemo stati s epitetima, jer je ova mlada Britanka kenijskih korijena u kratkom vremenu postigla ono što mnoge njene kolegice pokušavaju napraviti kroz jedno desetljeće. Tome je svakako pridonijela i kampanja modne kuće Prada koja ju je angažirala kao prvi tamnoputi model nakon 20 godina, odnosno prvu nakon Naomi Campbell.

Za početak karijere sada 19-godišnje Malaike zaslužna je njena majka koja ju je, vidjevši reklamu na televiziji, odvela ravno u agenciju 'Premier Model Management' gdje je instantno i primljena. Debitirala je na New York Fashion Weeku noseći reviju Odilona, no ubrzo je uslijedio internacionalni uspjeh. Na revijama za proljeće 2014. nosila je preko četrdeset velikih modnih imena, a uspjehu su pridonijele i kuće Valentino, Burberry i Prada odabravši je za svoje zaštitno lice.

Kada je riječ o stilu, lijepa Kenijka njeguje mladenačku jednostavnost s pomalo edgy detaljima, onako kako to samo modeli umiju. Skinny crne traperice, čizme i ultra popularni crop top Malaikin su izbor i ono što joj doista savršeno stoji. S obzirom na teen godine ove sramežljive i samozatajne djevojke, sigurni smo da na njen stil trebamo itekako pripaziti jer će se razvijati i biti sve više i više u fokusu, kao što se to desilo i s njenim velikim uzorima - Jourdan Dunn i Joan Smalls.

 

Matea Martek

photos: i'm koo, style du monde, models jam, vogue.it, harper's bazaar

 

Objavljeno: 14.04.2014. u 10:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p