SVJETSKA MODA

Manish Arora na 13. NIVEA Cro A Porteru

Radovi omiljenog dizajnera Kate Perry, M.I.A.-e, Britney Spears, te drugih svjetskih zvijezda na 13. po redu NIVEA Cro A Porteru

Samo mjesec dana nakon predstavljanja kolekcije na pariškom tjednu mode, indijski dizajner Manish Arora po prvi se puta predstavlja hrvatskoj modnoj publici na predstojećem NIVEA Cro A Porteru.

Manish Arora trenutno je jedan od najatraktivnijih i najpoželjnijih dizajnera svjetske modne scene. Od kad se 1997. godine po prvi puta predstavio svijetu mode zanimanje za njegov rad ne prestaje. 1994. godine diplomirao je na National Institute of Fashion Technology u New Delhiu. Za svoj rad osvojio je mnoge nagrade u kategorijama najoriginalnijeg dizajnera. Ovaj svestrani indijski dizajner ne bavi se samo modom, već je imao i brojne umjetničke izložbe te izlagao sa najpriznatijim indijskim umjetnicima. Odbio je poslovnu ponudu francuskog Vogue-a, koji ga je želio uposliti kao svojeg stilista. No ljubav prema kreiranju bila je jača, pa je ponudu odbio te odlučio ostati u Indiji gdje je 1997. godine osnovao svoju modnu marku - Manish Arora.

Nakon uspješnih predstavljanja na indijskom tjednu mode, te dobivenog priznanja za najboljeg indijskog dizajnera, 2005. godine Manish Arora svoju kolekciju predstavlja na tjednu mode u Miamiju gdje osvaja nagradu za najbolju prikazanu kolekciju. Iste godine ima vrlo uspješno i zapaženo predstavljanje na tjednu mode u Londonu, gdje dobiva odlične ocjene modnih kritičara uključujući i one od Hilary Aleksander, Suzy Menkes i Lise Armstrong.

Njegove kreacije prodaju se u više od 75 trgovina diljem svijeta. Kreirao je kolekciju obuće za sportsku marku Reebok, a zapažena je i njegova nedavna suradnja s kozmetičkim gigantom MAC-om, te proizvođačem satova Swatch. Manish Arora pozvan je da svoje modele prikaže u sklopu izložbe „Fashion In Motion" u londonskom Victoria and Albert muzeju, a na nedavno održanoj dodjeli glazbenih nagrada MTV pjevačica i voditeljica Kate Perry nosila je jednu od njegovih kreacija prikazanih na pariškom tjednu mode - popularnu haljinu „vrtuljak". Pop princeza glazbe Britney Spears najboljeg indijskog dizajnera angažirala je kao stilista na svom posljednjem albumu Circus, a obožavateljica Manish Arore je i glazbenica M.I.A. koja se u njegovoj kreaciji pojavila na premijeri filma Smuldog Millionaire.

Manish Arora poznat je po paleti živih boja i kičastih motiva koje koristi u svojem radu. Njegove kreacije savršen su spoj elemenata indijske tradicije i suvremenog Zapada. Odjeću definiraju suvremene siluete koje dizajner prožima vezenjem, nizanjem perli i aplikacijama.

Obožavatelji njegovih kreacija, ako ništa drugo, mogu nabaviti limitirane ediciije Nivea Soft Creme, s čijim se redizajnom poigrao ovaj vrhunski dizajner.

Nestrpljivo iščekujemo iznenađenje Manish Arore na nadolazećem NIVEA Cro A Porteru i veselimo se lavini živih boja koje će očarati Zagrebački velesajam.

Ana Bacinger

Objavljeno: 07.04.2009. u 01:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p