SVJETSKA MODA

Manolo Blahnik u high street vodama?

Dizajner bi rado osmislio cjenovno pristupačnu kolekciju cipela
Njegove božanstvene cipele nose najpoznatije žene svijeta, a ime Manolo Blahnik već je dugi niz godina sinonim za vrhunsku estetiku, eleganciju i seksepil. Iako smo dosad o njegovim remek-djelima, vrijednim i po nekoliko tisuća kuna, mogli tek sanjati, slavni španjolski postolar napokon je otvorio opciju suradnje s nekom high street trgovinom - pod uvjetom da mu projekt predstavlja izazov.

„Kada bi me netko pitao za high street suradnju i ideja bi mi se svidjela, zašto ne?", otkrio je Blahnik u razgovoru za britanski Vogue. „Ali to bi morao biti izazov, ne želim to raditi zbog zarade, to me nikada nije zanimalo. Ali ako bi projekt predstavljao nešto uzbudljivo i kada bih mogao surađivati s nekim fenomenalnim brandom, to bi se svakako dogodilo."

U svom mini intervjuu, Blahnik je otkrio svoje oduševljenje Victorijom Beckham, za čije revije posljednjih sezona producira cipele: „San je raditi s njom. Volim ljude koji zbilja rade, a ona radi kao da je opsjednuta. To je zbilja nevjerojatno i vrlo je uzbudljivo surađivati s njome."

Osim Vicky, Manolo nije krio da obožava rad svog mlađahnog rivala u svijetu cipela, Nicholasa Kirkwooda, kao i Johna Galliana, uz kojeg je Blahnik stajao i onda kada mu je većina modne industrije okrenula leđa.


H.B.
Photo: Guliver/Getty

Objavljeno: 28.02.2013. u 13:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p