VIJESTI

Marc Jacobs opet traži - tebe!

#CastMeMarc se vraća

Dvije godine unazad, Marc Jacobs napravio je nešto radikalno: modele za svoju kampanju krenuo je tražiti preko Instagrama. Svi koji su željeli sudjelovati trebali su, s hashtagom #CastMeMarc, na svom profilu objaviti video koji će osvojiti slavnog dizajnera. Izazov je pokrenuo pravu lavinu na društvenim mrežama, a prijavilo se čak 70,000 ljudi diljem svijeta. 9 odabranih stalo je ispred objektiva legendarnog Davida Simsa koji je bio zadužen za spomenutu kampanju. 

Na tragu uspjeha kampanje koja je osvojila svijet prije dvije godine, Marc Jacobs iznova vraća #CastMeMarc na Instagram no ovoga puta ne traži modele za kampanju već beauty vloggere. Novosti su objavljene preko Marcovog profila, a poziv svim budućim sudionicima uputio je drag queen Milk koji se pojavio u 6. sezoni RuPaul’s Drag Racea te je bio zvijezda Jacobsove kampanje za proljeće/ljeto 2016. Natječaj je otvoren do 5. prosinca, a jedini uvjet za sudjelovanje je da ste stariji od 18 godina. Deset finalista će biti odabrano te će otputovati u New York gdje će snimiti beauty video.

U 2014. godini, kada je Marc Jacobs pokrenuo #CastMeMarc, regrutiranje modela putem Instagrama bila je posve nova i svježa ideja, no nakon velikog uspjeha Jacobsovog virtualnog castinga, mnoge su modne agencije, magazini i modne kuće poduzele slične akcije kako bi pronašle nove talente na nekom drugom kraju svijeta. 

T.L.

Foto: Marc Jacobs (Instagram)

Objavljeno: 16.11.2016. u 13:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p