SVJETSKA MODA

Marc Jacobs uživa u modnom vremeplovu

Poznati dizajner vratio se svojim korijenima
Marc Jacobs
Z
a završetak za pamćenje još jednog izdanja New York Fashion Weeka bio je zadužen zločesti dečko američke mode, Marc Jacobs, koji se novom kolekcijom vratio svojim modnim korijenima i čini se da je u tome itekako uživao.

Na modnoj pisti mogli smo vidjeli cijeli spektar njegovih najdražih komada i krojeva, oni koji su obilježili njegovu modnu karijeru i priskrbili mu slavu na svjetskoj modnoj sceni. Za ovu sezonu Marc Jacobs je odlučio tim komadima odati počast i udahnuti im novi život. Bez obzira na to što je sama modna revija bila poprilično tiha, odnosno čuo se samo zvuk potpetica kako udaraju o pod, kolekcija je bila vibrantna. Marc Jacobs je glazbu pustio tek na samom defileu odabravši ariju iz francuskog filma Diva iz 1981. godine.

Marc Jacobs
Marc Jacobs
Kolekcijom dominiraju voluminozni krojevi i oversized komadi koji često prelaze granicu spolno definirane odjeće. Upravo zbog toga toliko i obožavamo Marc Jacobsa. Revija je bila pravi melem za oči – dizajner je tako vješto posložio boje koje se tako harmonično pretaču jedna u drugu, unatoč tome što smo mogli vidjeti komade u kričavim nijansama do crno-bijelih kombinacija. Neizostavni su bili i upadljivi uzorci bez kojih ne možemo zamisliti njegov modni opus. Cjelokupni styling Marc Jacobs je zaokružio svilenim turbanima iza kojih stoji Stephen Jones. Ekstravagantna, vibrantna i domišljata kolekcija koja je na najbolji mogući način završila New York Fashion Week.

Marc Jacobs
Marc Jacobs
M.D.
Foto: Cover Images/Getty Images
Objavljeno: 15.09.2017. u 10:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p