SVJETSKA MODA

Marc se zabavlja kao nikad dosad!

Predstavljamo: Louis Vuitton SS2011

Nakon njujorške revije, koju je posvetio svojoj opsesiji sedamdesetim godinama 20.stoljeća, Marc je za Louis Vuitton odlučio složiti cijeli kabaret. Kolekcija je bila zabavna - najčešća je rečenica koju možete pročitati i čuti od modnih urednika koji, za razliku od prošle kolekcije, sramežljivo ističu kako je dizajner imao i boljih trenutaka.

U svakome slučaju, Jacobs je zaokrenuo svoje stvaranje ka početku dvadesetog stoljeća i dobu secesije koja nam je donijela veliku kićenost, odmak od intelektualizma kasnog devetnaestog stoljeća te slavlje života. Upravo proslava stvaranja, življenja i promišljanja nalazi se kao lajt motiv u svakoj kreaciji koja odiše dekadencijom razdoblja Prvog svjetskog rata kada su se žene raskalašeno zabavljale dok su im muževi umirali po njemačkim i ruskim rovovima.  

Paleta boja naprosto je zadivljujuća - Marc je uspio pogoditi srce ženstvenosti kada je svoje djevojke (među kojima i našu Kristinu Šalinović) odjenuo u ne-tipične LV kolorite koji su odisali novim zaokretom unutar poznatog modnog giganta koji svojim potrošačima redovno servira luksuz modnih dodataka i uniformiranost kostima i haljina kojih se ne bi posramila ni velika Jackie O.

Šok za LVMH kompaniju? Naravno. Većina odjeće koju je dizajner izradio za proljetnu kolekciju pripada kostimografskom odjelu kazališta koje igra drame iz razdoblja moderne. Kako će se to odraziti na prodaju - ne znamo, ali znamo ovo: Marc se zabavlja kao nikad dosad. Kolekcija poput modnog speeda.

              

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 07.10.2010. u 11:41

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p