SVJETSKA MODA

Margiela je sinonim za sve ono što moda istinski je!

John Galliano ponovno nadmašio samog sebe novom kolekcijom za Margielu
Otkad je postao kreativni direktor kuće Margiela, John Galliano postao je jednim od rijetkih dizajnera koji iznova, na inovativan i sebi svojstven način uspješno spaja ključne kodove brenda i vlastitu estetiku, a tako je bilo i s ovom jučerašnjom.

Bez obzira što mislili i genijalcu koji je Galliano, poznavali tko je (bio) Margiela ili ako o modi kao fenomenu ne znate previše, jedno je neporecivo- Margiela je jedna od onih modnih kuća koja čvrsto stoji na drhtavim millennils temeljima i diktira tempo svima ostalima.


Galliano je prije nekoliko mjeseci, predstavljajući tad posljednju kolekciju za Margielu, izjavio kako namjerava napraviti co-ed kolekciju, odnosno istovremeno predstaviti žensku i mušku kolekciju i održao je obećanje. Tako su sinoć, u sterilnom prostoru čija su okosnica bili veliki digitalni ekrani s behind the scenes prizorima novom parfema „The Mutiny“, pistom prošetali muški modeli u dekonstruiranim kaputima od vinila, haljinama i pencil suknjama te djevojke odjevene u svilenim odijelima muškog kroja, skinny vinil hlačama i balonerima u boji žvakaće gume. Nije bila riječ o jednostavnoj zamijeni rodnih uloga i stereotipa sukladno tome, Gallianova egzekucija modne vizije za ovu kolekciju bila je toliko jasna da je vizualno jedino bio opipljiv sklad. Majstor kad je u pitanju dekonstrukcija, na zavidan način načinio je od motiva jakne suknju, tu istu pretvorio u kaput koji je odjenuo na muškarca koji je izgledao kao žena. Simulacija anyone?


Inspiracija nove Margieline kolekcije jest osvrt na društvena i politička zbivanja bilo da se radi o aktualnim temama ljudske slobode, utjecaja tehnologije te enigma iza koje se skriva millennials generacija. Tako svaki komad progovara svakom gledatelju, uz korak je, ako ne i ispred s tehnologijom, a jasno je da Galliano pokušava razumjeti tendencije (novih) potrošača. Tako je predstavljena kolekcija i novi miris, koji je poslužio kao temeljna inspiracija, Gallianovim riječima „Manifesto smjelosti“ i ne mogu se više složiti. Šest ključnih lica i jedna jednostavna poruka „Budi svoj, ne postoji veći drski istup od toga.“Foto: Maison Margiela
Objavljeno: 27.09.2018. u 11:53

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p