SVJETSKA MODA

Marina Design na Beograd Fashion Weeku

Dizajnerica nastupila u sklopu regionalnog projekta ''ZONA 45''

Čast da otvore ovosezonski Beograd Fashion Week pripala je dizajnerima koji su nastupili u sklopu novog regionalnog projekta ''ZONA 45'', među kojima je bila i predstavnica hrvatske modne scene, renomirana modna dizajnerica Marina Obradović, modnoj javnosti poznatija kao Marina Design, a u sklopu platforme svoje modne vizije za sezonu jesen-zima 2013./2014. prikazali su i modni dizajneri iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Marina Design na Beograd Fashion Weeku prikazala je izvrsnu kolekciju koja je nedavno oduševila i domaću modnu publiku u sklopu Perwoll FASHION.HR-a. Pročišćenost, jednostavne linije i geometrijske forme u detaljima i u kroju i dalje su okosnica njezinog modnog rukopisa, a kroz kolekciju se provlače bijela, crna, metalik siva i zelena boja.

Projekt ''ZONA 45'' nastao je kao ideja proizašla na prošlogodišnjem regionalnom sajmu mode FASHION.HR Industrija na kojem su sudjelovali i gosti dizajneri iz Slovenije i Srbije. Naziv ''ZONA 45'' simbolizira regionalnu modnu scenu koju obilježava 45. geografska paralela koja prolazi kroz Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, a inicijatori projekta upravo su predstavnici vodećih modnih platformi iz navedenih zemalja - Vinko Filipić, direktor FASHION.HR-a, Nenad Radujević, direktor Beograd fashion weeka te Joseph Rain, direktor FASHION.SI-a.  Cilj projekta okupljanje je te kvalitetno predstavljanje najpoznatijih regionalnih modnih dizajnera u  sklopu pojedinih tjedana mode sa željom upoznavanja najtalentiranijih pojedinaca sa širom publikom i razvoja regionalne modne scene općenito.

                                                                                                  Marina Obradović

Projekt je hrvatskoj javnosti predstavljen prošle godine u sklopu modnog događanja FASHION.HR, a otada se domaćoj publici predstavilo već nekoliko renomiranih modnih dizajnera iz regije poput Bate Spasojevića, Ivane Pilje i Jovane Marković iz Srbije te Zorana Garevskog i mlade dizajnerske skupine Young@Squat iz Slovenije, dok su se domaći dizajneri poput Marine Design, Ivana Alduka, dizajnerskih dvojaca LINK by Ogi Antunac & Zoran Mrvoš te DIORALOP by Andreja Bistričić & Maja Merlića regionalnoj modnoj publici predstavili u sklopu Beograd fashion weeka te slovenskog modnog događanja FASHION.SI.

Projekt ZONA 45 svoj vrhunac doživjet će u sklopu najvećeg regionalnog sajma mode Perwoll ZONA 45 koji će se sredinom svibnja održati u centru Zagreba.

 

 

Objavljeno: 09.04.2013. u 17:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p