SVJETSKA MODA

Mario Testino u dizajnerskim vodama

Slavni fotograf je kreirao capsule kolekciju za Net-a-Porter
Renomirani modni fotograf Mario Testino udružio je snage s popularnom online trgovinom Net-a-Porter i osmislio capsule kolekciju odjevnih komada, torbi i nakita, koja u prvi plan ističe vibrantne printeve. Ovi izuzetno živi otisci inspirirani su peruanskim tkaninama i kostimima i obuhvaćeni su nedavnom izložbom fotografija Marija Testina, 'Alta Moda'.

"Veliki smo obožavatelji Marijevih fotografija i čast nam je da svojim kupcima možemo ponuditi priliku da odjenu njegova remek-djela", ovom je prilikom izjavila Holli Rogers, modna direktorica Net-a-Portera.

 

 

 

Boje i detalji na tradicionalnim peruanskim nošnjama doista su nevjerojatni, zbog čega ova limitirana kolekcija obiluje statement komadima, koji su svejedno u pretežitoj službi nosivosti. Suradnja Testina i Net-a-Portera iznjedrila je ukupno 40 komada, među koje se uvrštavaju kaftani, pamučne majice, clutch torbice, nakit dizajniran od ruke Vicki Beamon i 17 vintage komada koji su uz pomoć peruanskih tkanina ručno prerađeni u fotografovom rodnom Peruu.

Komadi iz ove kolekcije, koji uistinu predstavljaju nosivu umjetnost, u prodaju dolaze u lipnju, a njihove cijene varirat će između 150 dolara za torbice, preko 210 dolara za majice, do 280 dolara za kaftane. Postotak od svake prodaje bit će doniran udruzi MATE, dobrotvornoj organizaciji slavnog fotografa.


H.B.
Photo: Net-a-Porter

Objavljeno: 04.06.2013. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p