SVJETSKA MODA

Marios Schwab za Halston?

Buđenje uspavane ljepotice

Nakon prohujalih sretnih vremena neke modne kuće kao da spavaju zimskim snom dok ih nova imena prestižu i osvajaju ogroman dio tržišta. Neke od njih prodaju isključivo kroz parfeme, duty free proizvode i sl. dok neke čekaju princa koji bi ih trgnuo iz dogogodišnjeg sna.

Halston, vrlo poznata modna kuća čije kreacije su bile obožavane sredinom sedamdesetih godina prošloga stoljeća, danas nema toliki modni utjecaj a kako šuškanja po modnim kuloarima predviđaju, uskoro bi moglo doći do velike promjene.

Od kada je kuću napustio Marco Zanini nemaju kreativnog direktora no unatoč tomu prikazuju revije. Očigledno je da to nije uspješno onoliko koliko žele.

Ono što su napravili mnogi poput Balenciage, Nine Ricci i drugih dovođenjem vrlo mladih i do tad nepoznatih dizajnera širim masama, pokušat će i u Halstonu.

U cijelu priču ulazi ime Mariosa Schwaba koji vjerovali ili ne nije Njemac kako bi ste možda iz imena zaključili već Grk školovan na ugledniim modnim školama između ostaloga i St.Martinu.

Iako su priče takve da je baš on najizgledniji kandidat za to prestižno mjesto iz Halstona mudro šute tj. daju samo šture informacije kako u obzir dolaze apsolutno svi s kojima su do sada razgovorali. Imena naravno nisu spominjana.

Što god se na kraju dogodilo , i bio na mjestu kreativnog direktora Schwab ili netko drugi drago nam je da modna imena koja su nekada bila ono što je danas Dsquared primjerice shvaćaju potrebu tržišta za novim svježim idejama.

Dalibor Vitas 

 

Objavljeno: 16.03.2009. u 14:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p