SVJETSKA MODA

McQueen bi bio ponosan!

Predstavljamo: Alexander McQueen SS2011

Sarah Burton napravila je golem posao. Uspjela je prilagoditi odjeću slavnog genija „nosivim" vremenima u kojima moda naprosto mora živjeti u stvarnom životu. Njena prva veća i cjelovita kolekcija za ime ALEXANDER MCQUEEN tako je prošla u najboljem mogućem redu - kolekciju Atlantis uspjela je pročistiti kroz određenu igru materijalima i bojom čime je dobila zanimljive ženske i pomalo zaštitničke koktel haljine u kojima će biti viđene mnoge trendseterice diljem sjeverne hemisfere.

MCQUEEN SS2011MCQUEEN SS2011

Količina brokata koji je korišten zaista je fascinantna - no, za razliku od teških oprava za koje obično vežemo taj termin, Sarah se okreće igri konstrukcijom i volumenom ženskog tijela čime je postignuta fuzija slavnog dizajnera i njenog potpisa koji se osjeti kroz proljetnu kolekciju.

MCQUEEN SS2011MCQUEEN SS2011

Živjeti s teretom revolucionara kao što je bio Alexander zasigurno nije lako i opuštajuće. Dizajnerica, kao odgovor svim onim zlim jezicima koji umanjuju njen značaj, pokazuje znakovitu razinu hrabrosti koja će ju zasigurno dovesti do točke usijanja kada ćemo svi moći konstatirati - McQueen kuća postaje jedna od jačih karika modne industrije. Dotad, uživajmo u proljetnoj kolekciji.

Video/izvor: Telegraph.co.uk

             

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 06.10.2010. u 18:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p