SVJETSKA MODA

Meadham Kirchhoff u bućkurišu inspiracije

Što nam je za iduću hladnu sezonu pripremio otkačeni dvojac?

Ako je kolekcija prikazana u Londonu zbilja nostalgični podsjetnik na studijske dane na slavnom Central Saint Martinsu, kao što tvrde Edward Meadham i Benjamin Kirchhoff, onda ih zasigurno nikada nisu morile iscrpljujuće kreativne blokade. Funky opušteno, dražesno tinejdžerski, pomalo nespretno chanelovski, ponešto gipsy, tu i tamo čak i konzervativno katolički, u čitavoj paleti boja, tekstura, uzoraka i materijala, dvojac Meadham Kirchhoff ponudio nam je punu zdjelu izmiješanih sastojaka vlastite bujne mašte i plodonosne inspiracije. 

Izrazitu admiraciju zasigurno gaje spram predratnog pariškog couturea i dizajnerski velikanki kao što su Coco Chanel, Madeleine Vionnet i Jeanne Lanvin. No, dotičnu su inspirativnu crtu potegnuli neočekivano i preoblikovali ikonične komade poput Lanvin tweed sakoa u predimenzioniranu, namjerno nespretnu verziju tako da asocira na djevojački radoznalo prekapanje po majčinom ormaru u nastojanju da izgleda odraslo poput vlastite majke.


Zbog dokoljenki i sterilnih, zatvorenih bluza pomiješanih s komadima vibrantnih boja koji se intenzivno presijavaju, modeli su sličili na verziju nevine Dorothy iz Čarobnjaka iz Oza koja se izgubila na putu za rave party. Naravno, dvojac nije zaboravio začiniti kolekciju svojim, već prepoznatljivim, misterioznim velom te nježnim pastelnim bojama koje asociraju na šećernu vatu iz lunaparka. Možda naočigled nabacano i pomalo ludo, u bućkurišu inspiracije iz Londona zasigurno možemo pronaći jednu nostalgičnu liniju koja nam svima uvijek razgali dušu. Edward i Benjamin pokazali su nam koliko simpatično ali istovremeno i neobjašnjivo šarmantno i čarobno izgleda djevojčica u preobrazbi i nastojanju da konačno postane žena.


Tina Lončar

photos: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 19.02.2014. u 18:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p