SVJETSKA MODA

Met Gala: Pogledajte tko je sve jučer plijenio pažnju na crvenom tepihu!

Povratak Met Gale u punom sjaju

Jučer je u New Yorku ponovno održan najglamurozniji ponedjeljak u svijetu slavnih - Met Gala, koji se tematski nadovezao na onaj prošlogodišnji; Tema događaja bio je tzv. Gilded age, točnije razdoblje između 1870. i 1900. godine koje je obilježeno specifičnom američkom modom, a koja se krije iza naslova teme je ''In America: An Anthology of Fashion''.

Ipak, moramo priznati kako je najzanimljivije bilo promatrati što 'Gilded age' znači za brojne uzvanike; Neke je sama fraza podsjetila na razdoblje spisateljice Edith Wharton, dok su se drugi fokusirali na blistav, ulični izgled ranih 2000-ih. U svakom slučaju, crveni tepih je kao i uvijek bio prepun dugih haljina, divovskih dragulja i nasmiješenih lica koji su s veseljem prošetali centrom zbivanja. Svakako se istaknula glumica Dakota Johnson u kreaciji Alessandra Michelea, a oduševila je i pjevačica Erykah Badu koja se pojavila u slojevitom Marni odijelu s perlama i visokim šeširom koji je izgledao zaista spektakularno.


Očekivani, održivost je zauzela važno mjesto na jučerašnjem događaju, a u skladu s čime su brojne slavne ličnosti odlučile nositi vintage kreacije; Emma Stone, Hoyeon Jungg i Cynthia Erivo plijenile su pozornost arhivskim kreacijama Louisa Vuittona, potpuno stiliziranim u skladu s njihovim preferencijama. Ipak, najveće iznenađenje večeri priredila je reality zvijezda Kim Kardashian koja se na sceni pojavila samo nekoliko trenutaka prije završetka, i to u haljini Jean Louisa koju je Marilyn Monroe nosila 1962. godine kada je pjevala serenadu Johnu F. Kennedyju na njegov rođendan! U nastavku smo izdvojili neke od najsvijetlijih trenutaka večeri, a snimku događaja možete pogledati na linku!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 03.05.2022. u 09:44
Tagovi: Met gala

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p