SVJETSKA MODA

MFW: Pradina nova kolekcija vraća nadu u estetiku jednostavnosti

Miuccia Prada i ovog puta pokazala razumijevanje srži mode!

Nakon New Yorka i Londona, modna krema preselila je u Milano gdje je u tijeku predstavljanje kolekcija nekih od najvećih dizajnerskih imena. Pradina revija definitivno je jedna od onih koja postavlja visoka očekivanja, ali baš kao što smo i navikli, sjajna kolekcija nije izostala niti ovog puta.

U modnom svijetu navikli smo na ekstravaganciju, zadiranje u pomalo nenosivu estetiku koja graniči s kostimiranjem te upravo zato Pradina recentna kolekcija divan je odmak, odnosno svojevrstan povratak nosive mode. Od Prade očekujemo i impresivnu scenografsku priču koja prati onu modnu, a ovog puta obije strane uživale su poprilično dobro pogođenu sinergiju. Sama kolekcija donosi splet vibrantnih boja s nešto zagasitijim tonovima, jednostavne i čiste linije u kombinaciji s vještim naglascima koji simboliziraju Pradin dizajnerski potpis. Nakon godina eksperimentiranja s različitim printevima i detaljima, Miuccia naglasak ponovno stavlja na jednostavnost i basic komade poput kašmir pulovera, bezvremenskih blejzera, pencil suknji... Korištenjem patchworka dobivena je zanimljiva vizura visoke mode koja pokazuje kako vrlo dobro može funkcionira u svakodnevnim kombinacijama pritom postavljajući casual izgled na jednu posve novu razinu. Elegantna i pomalo stroga odijela, odnosno sakoi i suknje sjajno se uklapaju u nježne tonove u kojima dolaze pritom odajući dojam ozbiljnog izgleda u kombinaciji s nježnim, u elementima fragilnim siluetama.
Istovremeno ozbiljna, ali i senzibilna kolekcija, osim odijela i kostima, donosi i zanimljive haljine koje u određenim elementima nose talijanski prizvuk naglašenost struka, decentnih detalja i prikazivanja ženske figure. Miuccia se ovom kolekcijom vraća na početak devedesetih godina u kojima su prevladavale kolekcije čija je glavna ideja bila predstavljanje odjeće koju može nositi svaka žena koja voli poigravanje s modom, ali u određenim granicama koje ne ulaze previše u modni kvantitizam, već kreiraju komade koji su vječni.

 Upravo to bila je ideja vodilja ove kolekcije, predstaviti priču koja za nekoliko mjeseci neće biti tek jedna u niz zanimljivih modnih performansa, već ona koja će se zadržati u ormarima i prenositi s generacije na generaciju. Činjenica kako je moda toliko rapidna gotovo nam ne dopušta prostora da uživamo u kvaliteti jer se nerijetko pogubimo loveći trendovske fragmente, no ponekad valja pogledati dublje u vlastitu osobnost te iznjedriti stil koji ne podliježe kultu modernog i trendi. Pradina kolekcija je jednostavna, tradicionalna, upečatljiva, posebna i nosi zaokruženu modnu priču što još jednom dokazuje kako Miuccia itekako zna što radi te razumije srž dobrog stila.

Foto: PRADA
Objavljeno: 19.09.2019. u 12:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p