SVJETSKA MODA

MILANO FASHION WEEK: Bottega Veneta Fall 2010.

Maestralna kolekcija Tomasa Maiera

I dok su proteklih dana mnogi dizajneri kroz krojeve propitivali žensku moć  ukupni rezultat često je bio obični klišejizirani komad odjeće s štihom 80-ih godina. Tu dolazimo do Tomasa Maiera i posljednje kolekcije luskuzne kuće Bottega Veneta.

Početak priče je crno odijelo efikasnog kroja od sjajnog materijala da bi niz nastavile fluidne crne haljine asimetričnog kroja uz koje su manekenke nosile tek statusnim asesoarima poput zelene torbe od krokodilske kože. Suptilnost pomalo dark dnevnog looka prekinuta je s nekoliko prozirnih drapiranih haljina naglašenih ramena s korzet vezanjem, ali nipošto na način da se odmiče od inicijalne ideje.

 

Priča završava s eksplozijom blijedo ružičaste i crvene boje u vidu prekrasnih večernjih haljina raskošnog kroja. Nas se posbeno dojmila do poda duga blijedo ružičasta s remenom od istog materijala. Glavni adut ove kuće su oduvijek bili luskuzni asesoari čija cijena seže do 2000 eur za clutch torbicu. Jesenska linija obiluje velikim torbama načinjenim od krokodilske kože u zagasito plavoj i zelenoj boji. 

Objavljeno: 01.03.2010. u 11:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p