SVJETSKA MODA

Milano protiv mršavica

BMI 18 zabranjen

Italija je druga po redu zemlja koja uvodi propise čiji je cilj onemogućiti  sve veći broj premršavih modela, nakon što je Madridski tjedan mode zabranio nastup modelima s indeksom tjelesne mase 18 ili nižim.

Poslije smrti  brazilskog modela Ane Caroline Reston, koja je živjela od dijetne kole i rajčica, talijanska je vlada ujedinila snage s modnom industrijom u promidžbi zdravog izgleda i mediteranskog pojma ljepote. Njihov kodeks borit će se protiv anoreksije u modnom svijetu. Od modela će se zahtijevati predočenje zdravstvene dokumentacije koja pokazuje da su zdrave i da ne pate od bilo kakvih poremećaja prehrane. Dogovor je sklopljen između Melandrija i Maria Bosellija, predsjednika talijanske modne komore čiji su članovi modne kuće kao što su Versace, Prada i Missoni. Tvrdi se da će  dizajneri koji se ne usuglase s time biti izloženi određenim sankcijama.

Nadamo se da će ovakva najava milanskog tjedna mode dati poticaj iostalim modnim prijestolnicama poput Londona, Pariza i New Yorka da na isti način zaštite i svoje modele i svoju publiku od pogubnosti anoreksije.

  

Objavljeno: 02.01.2007. u 20:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p