SVJETSKA MODA

Modni editorijal koji priča priču o jačini minimalizma

Crvena odjeća Nevene Kragić na fotografijama Dušana Stevića

Nevena Kragić talentirana je modna dizajnerica iz Niša. Njezin je modni talent uočio britanski Vogue, ali i Vanity Fair i GQ. Svoju je kolekciju Nevena imala priliku prikazati na Tjednu mode u kanadskom Vancouveru gdje je razoružala publiku i zaradila aplauz.

Nevenin rad oduševljava nas i inspirira već godinama, a ono posljednje što nas je oborilo s nogu je modni editorijal koji je dizajnerica snimila s fotografom Dušanom Stevićem. Minimalistička estetika koja kombinira bijelu i jarku crvenu boju izgleda zbilja upečatljivo i vrlo moćno.

"Dušan i ja smo iz istog grada i spojila nas je ne samo moda, već generalno isti doživljaj lijepoga, ružnoga, svega vizualnog. Način na koji Dušan osjeća moje komade ili ja njegovu fotografiju, mogu slobodno reći kao da sve dolazi od iste osobe. Jedne osobe. Dizajnerima je posebno bitno kada mogu surađivati s fotografima kojima se ne mora puno objašnjavati. Posebno fotografi koji imaju ideje čiji dio morate, želite biti. Naročito, ako se radi i o dizajneru koji radi i fotografiju, kao što sam sama. Dušanov senzibilitet i rad su pravo osveženje i njegove ideje ću i bez daljeg ispitivanja po defaultu prihvatati", rekla nam je Nevena Kragić o novom editorijalu.

"Oboje volimo minimalizam koji u sebi može iznjedriti dramu. Želimo da s 'malo' kažemo puno", nastavlja Nevena te pojašnjava inspiraciju koja se krije iza njenog i Dušanovog editorijala: "æð znači vena na islandskom. Island, islandska kultura i estetika svakom su umjetniku barem u par epizoda bili inspiracija. Minimalizam izaziva daleko veće reakcije ako se to provede na vešt način. Sama slova islandskog jezika su još jedna likovnost. U tom smislu spojili smo nešto sa čime se svi identificiramo, a to je puls, 'blood flow', nadražaj, osjećaj, bol, sreća... život koji cirkulira kroz naše 'vene'. Kroz æð", objašnjava za kraj dizajnerica.

Fotografije editorijala potpisuje Dušan Stević, odjeća i styling nose potpis Nevene Kragić, model je Jelena Mitić, a za kosu je zaslužna Katarina Mušović.

Foto: Dušan Stević
Objavljeno: 13.06.2018. u 14:28

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p