SVJETSKA MODA

Mlade, uspješne i…tek u dvadesetima!

Djevojke koja nas inspiriraju

Bile na kavi ili u šetnji gradom, hodajući po pistama ili trčeći na vlak - ove djevojke pratimo na svakodnevnoj bazi, crpeći od njih inspiraciju za odijevanje, ponašanje ili šminkanje.

One su jedne od onih lica šoubiza koja život čine nekako - ljepšim i zdravijim mjestom u kojemu ipak nije sve tako sivo. IT djevojke možemo lako pronaći na raznim mjestima - u hit serijama na TV-u, na pisti omiljenog dizajnera ili u bespućima online svijeta gdje plivaju poput riba u vodi. One su naše ovosezonske princeze stila/života te prije svega djevojke od karaktera.

1. ZVIJEZDE MTV-A

Tko je pred pet godina mogao zamisliti da će naslovnice najpoznatijih ženskih časopisa krasiti djevojke reality showa?!Upravo se to dogodilo s velikih uspjehom prvog MTV reality-a, LAGUNA BEACH, koja nam je dala uvid u kvazi istinite živote razmaženih bogataša LA-a. Među djecom koja su trošila basnoslovne iznose na aute, odjeću i uživanje u životu istaknula se Lauren Conrad. Slava dotične osigurala je još jedan angažman - onaj u seriji The Hills koju je napustila na vrhuncu slave.

Njena kolegica, Whitney Port, prekrasna all american plavuša, krenula je za vrijeme Hills-a na novi angažman u New York gdje je postala glavno lice serije pod imenom The City u kojoj je dodatno zacementirala svoju slavu. Tamo susreće Oliviu Palermo i priča vam već postaje jasna. Sveti trolist američkog teen/reality svijeta je nastao.

2. ZVIJEZDE TINEJDŽERSKIH TEEN DRAMA

Blake Lively i Leighton Meester - dvije najvruće zvijezde glumišta u SAD-u postale su nova lica bez kojih ne prolazi dan u medijima. Glavne glumice serijala The Gossip Girl, koji se prikazuje diljem svijeta, stvorio je silni hype oko mladih djevojaka čija svaka odjevna kombinacije osvane u tabloidima i na internetu. Uspoređivanje sa Sarah Jessicom Parker ipak je malo pretjerano, ali ove djevojke svakako znaju kako se to radi. Nova sezona počinje 19. Rujna. Jedva čekamo!

3. BLOGERICE KOJE ŽIVOT ZNAČE

Hanelli Mustaparte i Andy Torres vladaju blogerskom scenom. Njihov modni angažman, odnosno ljubav prema revijama, izlascima na cool mjesta i guranja u prvi red uspio je zainteresirati širu modnu javnost, naročito kada su dizajneri otkrili kako im druženje s ovim ikonama modernog doba može donijeti samo dobre stvari.

Hanelli, koja prati odlično odjevene ljudi, uspjela je dobiti i svoj editorijal u ELLU dok je Andy, punim imenom Andrea Torres, zapravo mlada Meksikanka koje je obišla pola svijeta ne bi li vidjela svoje omiljene dizajnere i njihove kolekcije. Tko ih ne bi volio?!

4. MANEKENKE TRENUTKA

Karlie Kloss je tako slatka - najčešća je rečenica koju čujete kada upitate prijatelje što misle o dotičnoj. Njeno savršeno djevojačko lice dovelo ju je na naslovnice diljem svijeta, kao i mnogobrojne editorijale u kojima se koristi odjeća samo najrazvikanijih imena industrije.

Uz Karlie, tu je uvijek negdje i Hanne Gaby Odiele, mlada Belgijanka specifična, pomalo tvrda, lica. Njene pomalo pitoreskne crte lice omiljene su među dizajnerima. Vjerojatno najveća party djevojka manekenske scene, Leigh Lezark ima ono nešto što ju čini aristokratskom, hladnom i distanciranom - upravo je to dobitna kombinacija koju vole pariške modne kuće.

Što god radile, one su dio našeg života. Ipak, i mladost može biti uspješna!

 

Marko Banjavčić

Photo: Elle.com, Vogue.de

 

 

 

 

 

Objavljeno: 10.09.2010. u 10:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p