SVJETSKA MODA

Mladi dizajneri predstavili kolekcije na Serbia Fashion Weeku

Avangarda za početak modnog događanja

Avangardnom izložbom čak 25 mladih dizajnera, 7. je studenog otvoreno novo izdanje Serbia Fashion Weeka. U prostoru Firchie’s Think Tank Studio u Novom Sadu održana je grupna revija naziva „Heroes With Oscar Wilde’s Heart“ čiju kreativnu direkciju potpisuje Srđan Šveljo.

Sada već tradicionalno, početak Tjedna mode u Srbiji, rezerviran je za predstavljanje mladih dizajnera iz regije, uz tematsku reviju posvećenu nekom od velikana pop kulture, smještenu u nekarakterističan prostor. Nakon što su svoju posvetu u prethodnim izdanjima dobile legende kao što su David Bowie i Andy Warhol, jesenji Fashion Week bio je u znaku čuvenog pisca i jedne od najfacinantnijih ličnosti 19. stoljeća – Oscara Wildea.

Pod dirigentskom palicom kreativnog direktora Srđana Švelja, mladi dizajneri, uz nekoliko već etabliranih imena, trudili su se da što bolje odgovore na zadanu temu, u čemu je većina i uspjela, a kreacije su praćene maskama portreta Doriana Graya iz prvog filma snimljenog davne 1945. godine. Revija je dobila i muzičku pratnju za koju je bio zadužen Ingmar Piano Duo, a nakon njenog završetka mnogobrojnoj publici predstavio se plesni studio „Groove“.

Kao što je to uvijek slučaj, ovakva revija privukla je veliki broj gledatelja, uglavnom mladih ljudi zainteresiranih za alternativni izraz, ali i mnogih poznatih imena iz svijeta mode. Osim Svetlane Horvat, predsjednice Serbia Fashion Weeka, te Srđana Švelja, kreativnog direktora revije, u prvim redovima mogli su se vidjeti i Vasilije Kovačev i Eymeric Francois.

Tijekom narednih dana, Serbia Fashion Week seli se u Master Centar Novosadskog sajma, a publici, novinarima, kao i gostima iz svijeta mode predstavit će se Zvonko Marković, Katarina Andrejić, Eymeric Francois, Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Vasilije Kovačev, Carmichael Byfield, Erik Rosete i mnogi drugi. Posebnu poslasticu predstavljat će gostovanje VIP gošće i modne ikone Anne Fendi koja će specijalno za ovu priliku dekorirati Božićnu jelku.


Miljan Milekić
Foto: Tamara Samardžić

Objavljeno: 11.11.2016. u 10:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p