SVJETSKA MODA

Mladi reper koji osvaja svojim stilom

Tinie Tempah uz glazbu ima dodatan as u rukavu

Ako je suditi prema reperima koji nas trenutno okružuju, dani hlača koje vise do poda, majica u koje stane cijela družina koja ga prati i debelih zlatnih lanaca je iza nas. Danas su ova gospoda uglancana, nose odijela i pokoju kravatu, dizajnerske komade i redovni su posjetitelji tjedana mode. Tom finom kolektivu pripada i Tinie Tempah, britanski reper pravog imena Patrick Junior Chukwuem Okogwu, koji je na posljednjem tjednu muške mode bio itekako zapažen. Pozornost je posebno plijenio svojim stylingom nakon predstavljanja Burberryjeve muške kolekcije.


Od početka svoje glazbene karijere, Tinie je njegovao stil koji bismo mogli protumačiti kao profinjenu čistoću uparenu s jakim stavom, tipičnim za repere. Kombinacija mode 80-ih, interpretirana na urban način s dodatkom 'geek' chica, formula je koju Tinie uspješno prakticira.

Ono što kod mladog repera volimo jest njegova ljubav prema eksperimentiranju, i to najčešće s gornjim dijelom kombinacije. Dok hlače često ostavlja neutralnima i jednostavnima, gornji dio kombinacije je taj koji čini sveukupni dojam. Košulja zakopčana do grla, jarke boje, obična majica i retro jakna ili dobro krojeni sako, samo su neki od komada viđeni u Tinievoj odličnoj interpretaciji. Njegovim stilom lako se inspirirati, što se toplo nadamo da će mnogi muškarci i učiniti.

M.M.

photos: Guliver/Getty, mr. porter, we the people

 

Objavljeno: 15.01.2014. u 11:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p