SVJETSKA MODA

Moćan Saint Laurent i jednostavan Dior sjajnim revijama započeli Tjedan mode u Parizu!

Različite, ali odlične kolekcije koje su privukle svu pažnju!

Nakon milanskog Tjedna mode, započeo je onaj u Parizu, a neka od najvećih imena otvorila su ovaj prestižan modni događaj. Tako su Dior i Saint Laurent ukrali baš svu pažnju odlučnim kolekcijama, ali i prikladnom scenografijom koja je ostavila bez daha, a koja je kolekcija bila bolja, ostavit ćemo svakome da procjeni za sebe – nama su obje u svojoj različitosti jednako sjajne!

Saint Laurent i moćna ženska silueta

Saint Laurent i Anthony Vaccarello su kombinacija iz snova, a svaka nova kolekcija nam to iznova dokazuje. Pariškom modnom pistom u mračnoj, sexy scenografiji čiju su mističnost dodatno naglasili efektni bogati lusteri, prošetali su modeli u odvažnim modnim komadima koji sjajno prikazuju Saint Laurent duh i još jednom naglašavaju ljepotu moćne siluete uz pomoć igre uskog i predimenzioniranog. Već znamo da je Saint Laurent žena beskompromisno sigurna u sebe i to pokazuje odabirom power odjevnih predmeta kao što s blejzeri s boxy ramenima, ženstvenim tailoringom i sl. Također, kroz kolekciju se prožima i dašak osamdesetih koji budi melankoliju, no pod prizmom modernog duha. Zapravo jednostavni krojevi razbijeni su detaljima, teksturiranim materijalima i suptilnom slojevitošću, a kolorit je zadržan u neutralnim tonovima koji dodatno naglašavaju statement look. Ova kolekcija je definitivno sve što očekujemo od ovog čuvenog brenda, kombinacija jednostavnosti i neustrašivosti koja uvijek izgleda tako dobro.

Jednostavan Dior koji koketira s uzorcima i materijalima

Maria Grazia Chiuri pokazala je, pa mogli bismo reći, svoju klasičnu Dior priču koja je jednostavna i precizna, a dinamiku pronalazi u uzorcima i igri s različnim materijalima. Inspiraciju je ovog puta potražila u ženama koje su nosile Diorove kreacije, odnosno Catherine Dior, sestru dizajnera, Juliette Gréco i Edith Piaf. Estetika svake od triju žena vidljiva je u kolekciji, a pričamo o odabiru tamne palete boja, odabiru glazbe koji je zaokružio modnu priču i sl. Recentna kolekcija u sebi krije vrlo nosive komade koje također zadiru u neke prošle modne dekade, poput primjerice 50-ih. Prepoznatljive siluete s fokusom na struk i naglašena ženstvenost u suvremenom ruhu, u konačnici su iznjedrili kolekciju koja je lako prilagodljiva različitim stilovima žena, praktična i nenametljiva, a opet drugačija i s prepoznatljivim dizajnerskim pečatom!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 01.03.2023. u 14:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p