SVJETSKA MODA

Modna evolucija Carle Bruni Sarkozy

Kako se mijenjao stil prve dame Francuske?

Kada su Carla Bruni i Nicolas Sarkozy objavili da su u vezi francuska javnost nije im bila naklonjena. Točnije rečeno, nije bila naklonjena njoj, iako je njihova veza dugo vremena bila „javna tajna". Carlu su nazivali brakolomkom, razaračicom, a i mnogim mnogo pogrdnijim imenima da se danas nameće pitanje kako ih je uopće osvojila.

1993.1994.

Odgovor je jasan- stilom. Francuzi su poznati po tome da vole modu, a Carla je kao bivši model znala mnoge trikove svog zanata. Nosila je revije za vodeća imena svjetske modne scene, bila u vezama s poznatim rockerima i na kraju se smirila uz francuskog predsjednika. Sa smirivanjem privatnog života, slijedio je i stilski preobražaj.

Carla Bruni Sarkozy poznata je prije svega po jednom asesoaru- balerinkama. Zbog „visinske razlike" između nje i Nicolasa rijetko nosi visoke pete i uglavnom je u balerinkama i kitten heels cipelama. Preferira francuske modne kuće i promovira ih u svijetu, a jedan od njenih omiljenih komada je etui haljina.

2008.2009.

Dosad je pokazala i zavidnu kolekciju kostima. Chanel i Dior se izmjenjuju u njenom ormaru, boje su uglavnom neutralne, iako moramo priznati kako u kostimiću s Diorovim potpisom intenzivne ljubičaste boje izgleda fenomenalno!

   2010.2010.

Iako protokolarne dužnosti ostavljaju veoma malo prostora za modna manevriranja, Carla je uspjela izgraditi specifičan stil te možemo reći kako je ne zovu bez razloga francuskom Jackie O'.

Najveći modni gaf dogodio joj se ovog proljeća kada nije odjenula grudnjak ispod haljine tijekom primanja predsjednika Medvedeva i njegove supruge. Svi tabloidi su se raspisali o njenim grudima, a Carla je naučila dvije važne lekcije: da uvijek mora nositi kompletno donje rublje i da su neke haljine prozirnije nego što se čini na prvi pogled.

    2010.2009.

U manje formalnim situacijama kao na putovanjima ili tijekom bavljenja humanitarnim radom Carla i dalje ostaje chic. Hlače visokog struka i jednostavne košulje raznih boja, kaputi i baloneri, čine osnovu njene casual garderobe u kojoj izgleda jednako lijepo kao i u dizajnerskim toaletama.

   2010.2010.

Borina Kopčić

Objavljeno: 26.12.2010. u 18:05
Tagovi: Carla Bruni

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p