SVJETSKA MODA

Modna ikona šezdesetih u Acne Studios lookbooku

Supermodel Veruschka von Lehndorff dokaz je da su godine samo broj

Veruschka von Lehndorff

Modna ikona šezdesetih godina, supermodel Veruschka von Lehndorff, zvijezda je novog lookbooka brenda Acne Studios, a svojim je fantastičnim izgledom i kul stavom, premda ima 78, poprilično zorno pokazala kako su godine stvarno samo broj.

Rođena u Njemačkoj, Vera Gottliebe Anna Gräfin von Lehndorff-Steinort, tijekom šezdesetih je godina bila poznata pod umjetničkim imenom Veruschka, a tijekom svoje je karijere krasila brojne naslovnice poput one magazina Life te četiri izdanja Voguea (američkog, britanskog, japanskog i talijanskog). Na vrhuncu svoje karijere Veruschka je znala zarađivati i po $10.000 dnevno, a iz modne se industrije na neko vrijeme povukla zbog neslaganja s  Grace Mirabellom, urednicom Voguea. Danas, duboko u svojim sedamdesetima, Veruschka se i dalje pojavljuje na modnim pistama.

"Ovo je kolekcija koja predstavlja ikonične komade našeg brenda pa sam stoga želio raditi upravo s modnom ikonom," objasnio je kreativni direktor Jonny Johansson zašto je za lookbook Acne Studiosa odabrao upravo Veruschku koja na vizualima brenda izgleda zbilja fantastično. 

T.L.
Foto: Acne Studios

Objavljeno: 12.06.2017. u 09:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p