SVJETSKA MODA

Modna insajderica odličnog stila

Leila Yavari je prava modna odlikašica

Podrijetlom iz Teherana, no odrasla u Los Angelesu, lijepa Leila Yavari opravdano nosi titulu jedne od najbolje odjevenih modnih insajderica. Trenutno modna direktorica luksuzne online trgovine Stylebop, u svijetu modelinga našla se sasvim slučajno za vrijeme studija političkih znanosti na Sveučilištu Berkeley. Isprva jednostavan način dodatne zarade postao je Leilin posao na punih deset godina. Iako nikada nije razmišljala o karijeri u modnoj industriji, izbor njenog sadašnjeg zanimanja 'buyerice' učinio joj se kao logičan i ujedno privlačan korak ka nastavku karijere.


Seciranje trendova i istraživanje tržišta, kao i godine provedene u modelingu, zasigurno su uvelike utjecale na Leilin stil, koji je postao fiksacija mnogobrojnim street style fotografima na tjednima mode. Tome pridonosi i njena ljupka osobnost, skromnost i opuštenost kada je riječ o modi, karakteristike koje se svakako vide na svakom njenom koraku. Često za sebe kaže kako je samo jedna od veoma zaposlenih žena koje zbog prirode svoga posla moraju pridati pozornost svome odijevanju.

No, unatoč obavezi, čini se da Leila modu nosi u malome prstu. Vješto kombinirajući edgy komade s onim elegantnim i luksuznim, postiže vrlo profinjen i zreo izgled, no ni malo zakinut za urbane komade. S obzirom da veliku ljubav gaji prema grunge stilu te je kao tinejdžerka bila opsjednuta Kurtom Cobainom, kroz stylinge 35-godišnje direktorice često se provuku tartan i traper košulje, midi haljine kombinirane s motorističkim čizmama i ostali trendi detalji.

Među svoje omiljene komade stavlja midi suknje i ležerne pulovere te Vansice ili sportske tenisice. Jedan pogled na mnoštvo Leilinih fotografija na gotovo svakom street style blogu uvjerio nas je da je i ubuduće pozorno pratimo.

    

 

Matea Martek

photos: stockholm streetstyle, style du monde, a love is blind, i'm koo, anne bernecker, sandra semburg, style tao, vanessa jackman

 

Objavljeno: 17.03.2014. u 11:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p