SVJETSKA MODA

Mogu li sestre Olsen i Bradley Cooper spasiti njujorški tjedan mode?

Posljednji pozdrav New Yorku!

Njujorški tjedan mode polako dolazi do vrhunca. Najveća imena pokazala su svoje prijedloge za sezonu pred nama bez da smo imali prilike vidjeti radikalne promjene u industriji. Gospodin Jacobs, kojeg se s velikim nestrpljenjem očekivalo na pisti Lincoln Centra, poslužio je vrlo probavljive kreacije koje nisu ostale na tragu povratka oblina u svijet mršavica.

Od velike priče koja je eksplodirala diljem svijeta (navodi postoji velika zainteresiranost za nešto većim brojevima) ostao je samo veliki upitnik kojim jedino vješto manipulira Christina Hendricks.

Hollywood nas čini gladnim pa sitim

Budući da Bryant Park više nije epicentar modnih događanja, poznati „šatori" ostali su samo sjećanje na dane kada su slavna imena američke mode pisala povijest. Michael Kors, Diana von Furstenberg, Donna Karan i Ralph Lauren daleko su od svojih vrhunaca i donošenja svježe energije u posrnulo američko modno stvaranje. Došli su neki novi klinci koji nameću svoj ritam preko uredništva Vogue-a.

                                 Donna Karan i Tommy Hilfiger vs. Marc Jacobs

Od ljubljenog Alexander Wanga do velikog povratka, još uvijek mladog genija romantičnog mračnjaštva, Oliviera Theyskensa (bivši kreativni direktor Ninne Ricci) koji je ušao u novi projekt Theyskens Theory.

Modeli i celebsice naučene na veliko gladovanje kako bi ušli u svoje omiljene odjevne komade, protekle su sezone doživjeli pravi šok, prvenstveno na pariškoj reviji Louis Vuittona kada su prsate manekenke šetale u uskim haljinama A-kroja s potpisom velikog Marca. Taj trenutak nije se nastavio - što je dokazao i njujorški tjedan vječne minimalističke elegancije koja je već svima, osim domorocima, postala dosadna. Nažalost.

Čekaju se poznata lica - slamka spasa?

Sveopća nezainteresiranost tako je uzela svoj danak. Najveće zvijezde višu nisu kreativci koji stvaraju čaroliju zvana MODA, nego osobe iz prvoga reda koje se očekuje ne bi li revija otpočela. Prekjučer se dogodio šok zvan Mary Kate i Ashley Olsen koje su na reviju kasnile punih pola sata. Okupljeni novinari, urednici i buyeri tako su morali čekati ne bi li Olsen blizanke došle i uveličale samu reviju.

Pariz ih ne bi čekao. Tamo se ne čeka ni Anna Wintour, kamoli sestre Olsen. Tko je zapravo simbol New Yorka? Sestre Olsen ili je to pak Tommy Hilfiger koji ove godine slavi 25 godina uspješnog rada? Prema svemu navedenom, teško je ne zaključiti kako stvari stoje.

                              Zabava na reviji Betsey Johnson nikada ne prestaje

Bradley Cooper - navodno jedan od najprivlačnijih neženja Amerike, također je oteo svojih pet minuta slave gospodinu Hilfigeru. Došavši na reviju, promovirao je svoj novi filmski uradak. Vrijeme je za odluke - vrijeme je da čelnici njujorškog projekta shvate što je i tko je bitan, a tko je samo ukras.

There's nothing new in New York - rekla bi posprdno Samantha Jones. Nažalost, imala je, i još uvijek ima pravo. Koliko god fiktivna bila.  

 

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 15.09.2010. u 09:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p