SVJETSKA MODA

Mulberry zaradio 45 milijuna funti!

Torba je kriva za sve

Nije slučajnost da je Mulberry na nedavnim BFA nagradama osvojio nagradu za dizajnerski brend godine. Upravo oni su imali jednu od najpopularnijih prošlogodišnjih torbi, ali i porast zarade od 38% u protekloj godini.

2009. zarada im je bila 32.3 milijuna funti, da bi 2010. skočila na 44.7 milijuna. Narudžbe velikih buyera za trenutno aktualnu kolekciju su 100% više nego lani, dok proljetna kolekcija trenutno bilježi višu potražnju za 91%.

            

Mnogi su tako došli do zaključka kako je za profit ovoga brenda najzaslužnija Alexa Chung koju su prošle zime fotografirali sa starom Mulberry torbom, što je dizajnere kuće potaknulo da naprave reizdanje posvećeno Alexi.

 „Jako nam se svidjelo kako izgleda i morali smo dizajnirati torbu inspirirani Alexom. To je bila jedina ispravna stvar koju smo mogli učiniti. U našoj kući torbe imaju ženska imena, pa su mnogi mislili kako je Alexa sudjelovala u kreativnom procesu, ali nije. Torba je samo posvećena njoj." izjavila je Emma Hill, njihova kreativna direktorica.

 

Protekla godina donijela je Mulberryu širenje tržišta, financijski uspjeh i svjetsku popularnost, ali u kući su i dalje zabrinuti zbog trenutne financijske krize koja još nije završila. Zato već imaju aduta u rukavu: Tillie, tobu koju nazivaju „Alexinom starijom sestrom".

B.K.

foto: Daily Mail

Objavljeno: 11.12.2010. u 16:59
Tagovi: Mulberry

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p