SVJETSKA MODA

Na koju je kartu igrala Olympia Le-Tan?

Zabavna mađioničarska pin-up kolekcija s Paris Fashion Weeka

Netom nakon pariškog showa Olympie Le-Tan, modni su se krugovi razmahali usporedbama s velikom Vivienne Westwood. Zasluženo ili ipak pomalo napuhano, kompliment je to koji malo kojem dizajneru ne bi izmamio smiješak. U stvaralaštvo i zasluge ipak ne valja tako olako dirati no ono što je modne redove vjerojatno asociralo na prvu damu punka je poigravanje istim motivima u kolekcijama za nadolazeću nam hladnu sezonu.


I Olympia i 'Dame Viv' oblikovale su romantične srcolike revere na sakoima. Što se mene tiče, usporedbe ovdje staju. No, to ne znači da je Le-Tan prezentirala kolekciju koja nije vrijedna pažnje. Oblikovana strogo tematski, u koketnoj maniri, dizajnerica je Parizu servirala zabavnu priču s akcentom uvijek popularnog pin-upa. Okosnica su bili motivi koji su asocirali na mađioničarske trikove s igračim kartama i zečevima koji iskaču iz dubokih crnih cilindara. Pik, karo, tref i najpopularniji herc našli su se na gotovo svakom komadu, a ponegdje su ga uzorkom i čitavog prekrili. Suknje pencil kroja, svilene marame oko vrata, ružičasti angora puloveri, visoke potpetice i naglašeni struk...

Olympia je igrala na kartu damskog, ženstvenog i pomalo provokativnog no adut su zasigurno bili komadi u kombinaciji vatrene crvene i intenzivne ljubičaste koja će iduće sezone zasigurno pronaći svoj put do ulice. Možda Olympia ipak nije nova Vivienne, no ovu partiju je sa sigurnošću dobila.

 

Tina Lončar

 

Objavljeno: 02.03.2014. u 19:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p