SVJETSKA MODA

Najbolje iz modnih magazina ovog mjeseca

Koja su bila najbolja izdanja mjeseca listopada?

Mišljenja su naravno individualna, no ovog mjeseca nekolicina editorijala posebno je privukla pažnju i zanimanje modnih medija i strastvenih blogera. Naravno da su najzanimljivije fotografije one koje u sebi sadrže dozu provokativnosti i otkačenosti, ali i one na kojima se vidi sva ljepota umjetnosti fotografije.

Na listu definitivno ide editorijal od 36 stranica koji je Terry Richardson radio za jesensko izdanje magazina Purple. Pomalo provokativan, no izuzetno zabavan editorijal sadrži fotografije Freje Behe Erichsen, Abbey Lee Kershaw, Magdalene Frackowiak i Eniko Mihalik u zanimljivim pozama i obnažene kako to Terry obično i radi.

Sljedeći editorijal je svakako onaj za Dazed & Confused, za koji su Riccardo Tisci, Peter Pilotto, Martin Margiela, Bernhard Willhelm, Alexander McQueen, Alexander Wang i Roberto Cavalli dizajnirali maske povodom nadolazećeg Halloweena.

Karl Lagerfeld je svojim fotografijama za Purple dospio na listu. Baptiste Giabiconi pozirao je legendarnom dizajneru i fotografu obučen samo u ženske cipele.

Dalje, imamo fotografije glumice Ume Thurman koja je pozirala za listopadsko izdanje W magazina. Gotovo neprepoznatljiva, Uma Thurman savršeno se snašla na snimanju i dala nam fotografije kojima se svi dive.

Većinom je u medijima zbog svoje pretjerane mršavosti ili nekih loših poteza, no ovog puta je Victoria Beckham uspjela osvojiti i najstrože kritičare. Svi su ostali oduševljeni retro fotografijama za časopis Elle.

Ana Bacinger

Objavljeno: 24.10.2009. u 15:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p