SVJETSKA MODA

Najbolje kolekcije London Fashion Weeka

Žene su dominirale ovosezonskim londonskim tjednom mode

Nakon što su London Fashion Week otvorile kolekcije Victorije Beckham, Vivienne Westwood i kuće Burberry, one koje su uslijedile nakon bile su odlične, usudimo se reći i bolje. Izdvojili smo omiljene kolekcije po kojima ćemo pamtiti ovosezonski tjedan mode, a iza većine stoje upravo ženske dizajnerice.

Beckham, o čijoj smo kolekciji već pisali, postala je jedno od zvučnijih dizajnerskih imena posebice nakon što je uspjela skinuti stigmu celebrity ličnosti i zaista predstaviti svoju modnu viziju. Njena estetika je umjerena i pročišćena, njena vizija suvremene žene je vjerodostojna i prije svega nosiva. Mnogi kritičari usporedili su posljednju kolekciju s estetikom Phoebe Philo za kuću Celine što je razumljivo jer Victoria iznova prikazuje komade koji su utjelovljenje klasike i modernog dizajna. S druge strane, Simone Rocha, predstavila je kolekciju koja je mnogobrojnu publiku te virtualnu zajednicu naprosto oduševila. Modni komadi koji naginju umjetničkima, ovog puta inspirirani su njeni irskim i kineskim korijenima, a jedan od ključnih motiva su radovi Louise Bourgeois. Korzeti, smock haljine i sheer suknje tek su djelić još jedne sjajne kolekcije.


Simone Rocha AW19

Mary Katrantzou otvorila je reviju s dugom haljinom u vibrantnoj nijansi citrusa koju su primarno krasili nizovi volana i perja. Njena interpretacija Velikog praska prikazala je niz sjajnih komadi koji izgledaju neodoljivo, posebice u pokretu. Organizirani kaos najbolji je opis njene modne vizije, a ova kolekcija je potraga za strukturom i perfektnom egzekucijom. Pregršt vibrantnih boja, tehnika color-block te kombiniranje uzoraka i materijala napravila je kolekciju kojom je, prije svega, istaknula sebe kao demi-couturiera sa jedinstvenom vizijom.
Mary Katrantzou AW19
J.W. Anderson

Ekstravagantne kreacije koje oduzimaju dah još jednom su bile prisutne u kolekciji kuće Erdem, a Jonathan Anderson za istoimeni brend predstavio je kohezivnu kolekciju koja uspješno tapka na osjetljivoj granici između dramatične atmosfere te ultimativnih chic komada koji su jednostavno neodoljivi. Savršeno iskrojena odijela, ali i asimetrični komadi ključ su kolekcije, a slično je i s kolekcijom brenda Roksanda. Predimenzionirane tunike i odlični outwear komadi poput brojnih parka koje je spojila sa svilenim marama vodeći se color-block tehnikom najupečatljiviji su dio kolekcije.
Erdem AW19


Roksanda AW19

Jedna od kolekcija koja se posebno istaknula bila je ona od Chalayana koji je proslavio 25 godina rada s još jednom odličnom kolekcijom. Početak revije obilježili su prikazi nekih od najkultnijih odjevnih komada dizajnera, a ova najnovija kolekcija začeta je na ideji pretenzije. Izuzev negativnih konotacija koju ta riječ nosi, dizajner se poigrao s pojmom kao nužnim katalistom koji nam omogućuje da svijet vidimo na kreativniji način. Tako je prikazao vlastitu reinterpretaciju fetišizma kroz kožne korzete, dekonstruirane haljine i detalje poput maski za lice i pojaseva. Kao i po običaju, nije nedostajalo teatralnosti, no za razliku od dosadašnjih kolekcija, ovog puta oslonio se na kožu kao ključni materijal i besprijekorno izmanipulirao materijalom dajući mu novo lice.

Foto: Getty Images, PR, Instagram
Objavljeno: 21.02.2019. u 10:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p