SVJETSKA MODA

Najbolje kombinacije Lady Diane

Je li Kate Middleton dostojna zamjena?
Kraljevsko vjenčanje nam se približava, a sve su češće usporedbe Kate Middleton i pokojne Lady Diane, njene svekrve. Lady Di je cijelom sloju plave krvi donijela celebrity statuse, mediji su pratili svaki njezi korak, njeno vjenčanje s princom Charlesom bilo je događaj godine, a na kraju su je mediji otjerali i u smrt u pariškom tunelu.

David i Elizabeth Emanuel

Lady Diana je ostala ikona stila sve do današnjih dana, a kažu kako je Kate na dobrom putu da je zamijeni. Usprkos tome što je od njene pojave na svjetskoj sceni prošlo trideset godina, ona i dalje inspirira svojim kultnim izdanjima poput kombinacije male crne haljine i biserne ogrlice s više redova.

1985. Victor Edelstein 1987. Victor Edelstein

Mnogi su tom prigodom komentirali kako je ta haljina preseksepilna za jednu humanitarnu večeru, ali princezin tjelohranitelj je nakon njene smrti u jednom intervjuu objasnio kako je Diana planirala odjenuti klasični kostimić, ali ju je on nagovorio na nešto provokativnije i više seksi.

1985. Bruce Oldfield1985. Catherine Walker

Zbog njene ljubavi prema naglašenim ramenima i sjajnim materijalima koji su osamdesetih bili veliki hit, mnogi su je zvali i Princeza Dinastije, aludirajući na popularnu seriju i specifičan stil njenih junakinja. Lady Diana nije uvijek igrala na sigurno, ali je usprkos rojalnom bontonu znala istaći svoj osobni stil, kao kada je ogrlicu nosila umjesto tijare.

1985.1989. Catherine Walker

Mnoge njene haljine danas se mogu činiti kičastima ili totalno demode, ali princeza Diana je tada bila smatrana ultimativnom modnom ikonom koja je određivala modni ukus žena diljem svijeta. Mnoge njene kasnije kombinacije poput kostima žarkih boja i seksi koktel haljina danas izgledaju jednako svježe kao i kada ih je prvi put odjenula.

1995. Catherine Walker1988.

Hlače je nosila iznimno rijetko, tek u privatnim prigodama kada je provodila vrijeme igrajući polo ili zabavljajući se sa sinovima. Čak i tada su njene kombinacije bile strogo promišljene i stilski osmišljene te diskretno prožete trendovima toga vremena. Hoće li Kate uspjeti nametnuti svoj stil u tolikoj mjeri? Predviđanja kažu da hoće, ali još je dug put pred njom.

 

Borina Kopčić

foto: InStyle

Objavljeno: 14.04.2011. u 10:30
Tagovi: Lady Diana

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p