SVJETSKA MODA

Najbolje od mode iz serije Mad Men

Stylinzi koji su nas osvajali posljednjih pet sezona
Samo nekoliko mjeseci trebalo je da američka dramska serija Mad Men stekne planetarnu popularnost, a osim priče o misterioznom Donaldu Draperu, izvršnom direktoru jedne od najprestižnijih njujorških reklamnih agencija 60-ih, uz male ekrane gledatelje je također prikovala odlična kostimografija u duhu ove modne dekade.

Za nju je zaslužna Janie Bryant, kostimografkinja koja je za svoj rad na seriji okrunjena nagradom Emmy. Ona je ovo modno inspirativno doba skinula do u detalj, odijevajući glavne protagonistice serije u bajkovite haljine koje slave žensku siluetu, a njihove muške polovice mahom u elegantna siva odijela.

Sinoć je i službeno započelo emitiranje šeste sezone Mad Mena, koje nas je potaknulo da se podsjetimo najboljih modnih izdanja glavnih likova ove višestruko nagrađivane serije. Unazad nekoliko godina u potpunosti smo se zaljubili u fantastične zvonolike haljine Betty Francis, odjevne komade koji ljube obline i odlične modne dodatke kojima ih upotpunjava Joan Holloway te ljupke detalje na stylinzima Peggy Olson.

U priču je naknadno ušla i Megan Draper, još jedna ljepotica čiji nas je stil oborio s nogu i koja je u seriji isfurala daleko najodvažniju modu toga doba, kojoj bismo s razlogom mogli dati predznak statement.

Karirani uzorci i točkice, plisirane suknje i haljine, petar pan ovratnici i mašne, samo su neki od detalja koji su se zahvaljujući ovoj seriji ponovno vratili u modu, a serija Mad Men i dalje nastavlja retrospektivnim pogledom na modu 60-tih diktirati suvremene trendove, stoga jedva čekamo vidjeti što nam je slavna kostimografkinja pripremila u najnovijoj sezoni.


H.B.
Photo: amctv.com

Objavljeno: 08.04.2013. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p