SVJETSKA MODA

Najpoželjnija haljina s posljednjeg tjedna mode

Streetstyle na Kopenhagen Fashion Weeku ima favorita
Da Skandinavke imaju nepogrešiv njuh za trendove i istančan stil kojeg rado pokušavaju oponašati djevojke i žene diljem svijeta, stara je novost, no nakon posljednjeg tjedna mode u danskoj metropoli Kopenhagenu, za oko nam je zapeo jedan sjajan streetstyle look.

Kolika je moć streetstyle fenomena govori i ovaj posljednji primjer o haljini danskog brenda koja je postala najpoželjnijim primjerkom ovojesenske garderobe nakon što ju je ulicom prošetala stilistica Emili Sindlev tijekom održavanja kopenhagenskog tjedna mode. U pitanju je vibrantna, duga haljina cvjetnog uzorka danskog brenda Stine Goya- relativnog novog na sceni iako je nedavno proslavio deset godina rada. No u posljednje tri godine Stine Goya i istoimena dizajnerica iza brenda nametnuli su se jednima od najtraženijih i najcjenjenijih jer, za razliku od uobičajene skandinavske estetike minimalizma i pročišćenih linija, imamo priliku gledati kolekcije kojima dominira boja, razni krojevi i prije svega nekakav umjetnički prizvuk.


Posljednja haljina, iako ih je još mnogo prošetalo istog dana, dugih rukava s motivima listova i sitnog cvijeća u relativno neutralnim, hladnijim bojama, postala je jednom od najtraženijih na društvenim mrežama. Možda je do kombinacije sa žarko žutim tenisicama i relativno opuštenom looku, ali haljina je učinila svoje i još jednom fokus prebacila na ovaj jedinstven danski brend. Haljinu je moguće kupiti putem raznih online platformi, a cijena joj je 290 eura.

Foto: Instagram. Stine Goya
Objavljeno: 18.08.2018. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p