SVJETSKA MODA

Najvažniji modni događaj dobio je nove datume! Met Gala ove godine ima čak dva termina i dvije teme!

Jedva čekamo saznati više detalja!

Anna Wintour i kustos Andrew Bolton obradovali su brojne zaljubljenike u modu diljem svijeta viješću da se ove godine održava čuvena Met Gala i to s čak dvije teme. Naime, najprestižniji modni događaj godine prošle sezone održan je modificiranim virtualnim putem koji je otvorio mogućnost djelomičnog zavirivanja u postav izložbe 'About Time: Fashion and Duration', no ovog puta priča je posve drugačija i moramo priznati da joj se iznimno veselimo!

Kao što smo spomenuli, ovogodišnja Met Gala ima čak dvije teme, odnosno dvije izložbe i održavat će se u dva navrata. O čemu je točno riječ? Iako je do sada uvijek prvi ponedjeljak u svibnju bio rezerviran za ovaj veliki modni događaj, ove godine Met Gala neće se održati u uobičajenom terminu, već 18. rujna i to otvorenjem izložbe 'In America: A Lexicon of Fashion' u sklopu koje će se moći vidjeti recentni radovi američkih dizajnera. Drugi dio Met Gale, onaj koji s nestrpljenjem očekujemo, zakazan je za prvi ponedjeljak u svibnju, no 2022. godine kada će se otvoriti i drugi dio izložbe naziva 'In America: An Anthology of Fashion' na kojoj će postav činiti radovi dizajnera kao što su Oscar de la Renta, Diane von Furstenberg i Carolina Herrera. Također, zasad se predviđa da će Met Galu voditi Amanda Gorman, mlada američka pjesnikinja koja se je proslavila čitanjem autorske poezije na inauguraciji aktualnog predsjednika Joe Bidena.

Nažalost, sumiramo li sve skupa, Met Gale na kakvu smo navikli nema niti ove godine što je potpuno očekivano i nimalo iznenađujuće. Stoga, u skladu s dobrim i obećavajućim vijestima i datumima, ne preostaje ništa drugo nego još malo pričekati do povrataka u klasičnu svakodnevicu, a onda uživati u svim onim stvarima koje nas vesele, zabavljaju i educiraju - a Met Gala čini sve od nevedenog!

Foto: Getty Images, Instagram
Objavljeno: 14.04.2021. u 01:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p